1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. BİR GARİP MÜNHAL!
BİR GARİP MÜNHAL!

BİR GARİP MÜNHAL!

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, ilk önce doldurulması talebiyle açtığı ve Kamu Hizmeti Komisyonu aracılığıyla sınavını gerçekleştirdiği ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği’ münhaline ‘İHTİYAÇ OLMADIĞINA’ karar verdi

A+A-

• KHK’ya bir yazı gönderen Eğitim Bakanlığı,  açılan münhal talebinin ‘şehven’ yapıldığını  söyleyerek, münhalin iptalini talep etti. Eğitim Bakanlığı’nın isteğinin Kamu Hizmeti Komisyonu da Hukuk Dairesi’nden aldığı görüş sonrasında ‘uygun’ olduğuna karar verdi.

• GENÇ:  “MAĞDURUM, YAŞANANLAR KABUL EDİLEMEZ”… Sınavda 730 puan alarak birinci gelen, sonrasında da sözlü mülakata çağrılan Selçuk Genç, münhalin iptalin ardından ciddi şekilde mağdur olduğunu ifade ederek, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Ayşe GÜLER

Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) tarafından 4 Eylül’de yapılan ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği’ sınavının arkasından skandal çıktı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, ilk önce doldurulması talebiyle açtığı ve Kamu Hizmeti Komisyonu aracılığıyla sınavını gerçekleştirdiği ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği’ münhaline ‘ihtiyaç olmadığına’ karar verdi

KHK’ya bir yazı gönderen Eğitim Bakanlığı,  açılan münhal talebinin ‘şehven’ yapıldığını söyleyerek, münhalin iptalini talep etti. Eğitim Bakanlığı’nın isteğinin Kamu Hizmeti Komisyonu da Hukuk Dairesi’nden aldığı görüş sonrasında ‘uygun’ olduğuna karar verdi.

Genel Orta Öğretim Dairesi’nin bağlı olduğu okullar için açılan münhalin yazılı sınavında 730 puan alarak birinci gelen, sonrasında da sözlü mülakata çağrılan Selçuk Genç, aradan 2 ay geçmesine rağmen ne sözlü mülakata girebildi ne de ataması gerçekleşti.

21 Eylül’de mülakata gireceği Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından bildirilen ancak mülakatı ileri bir tarihe alınan Genç, ertelemenin üzerinden 50 gün geçmesi nedeniyle 5 Ekim tarihinde Kamu Hizmeti Komisyonu’na dilekçe yapılarak, atamasının gerçekleşmesini talep etti.

Kamu Hizmeti Komisyonu, 26 gün sonra Genç’in dilekçesine yazılı yanıt vererek, Eğitim Bakanlığı’nın daha önce doldurulmasını talep ettiği münhali ‘şehven yaptığı ve iptal edilmesi’ istenci sonrası, Hukuk Dairesi’nden aldığı görüş sonrasında uygun bularak iptal ettiğini açıkladı.
İptalin ardından YENİDÜZEN’e konuşan Genç,  ciddi şekilde mağdur olduğunu ifade ederek, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bakanlık, ilk önce münhal doldurulsun dedi sonra iptal talep etti…    

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, KHK’ya bir yazı göndererek, daha önce doldurulmasını talep ettiği münhal kadrosuna ihtiyaç olmadığına karar verdi.


Açılan münhal talebinin ‘şehven’ yapıldığını ve münhalin iptalini talep eden Eğitim Bakanlığının isteğine Kamu Hizmeti Komisyonu da Hukuk Dairesi’nden aldığı görüş sonrasında ‘uygun’ olduğuna karar verdi.

 

Kamu Hizmeti Komisyonu Genel Sekreteri Metin Gültekin: “Eğitim Bakanlığı’nın ‘münhalin iptali’ talebi uygun bulundu”

Komisyon adına Genel Sekreter Metin Gültekin, Selçuk Genç’e 31 Ekim tarihinde bir yazı göndererek, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın KHK’ya bir yazı göndererek, daha önce doldurulmasını talep ettiği münhal kadrosuna ihtiyaç olmadığına karar verdiğini aktardı.

Gültekin, Bakanlığın açılan münhal talebinin ‘şehven’ yapıldığını ve münhalin iptalini talep ettiğini belirterek, süreçle ilgili bilgi verdi.

Bakanlıktan gelen talep sonrasında Kamu Hizmeti Komisyonu’nun Hukuk Dairesi’nden görüş aldığını ifade eden Gültekin, KHK’nın bakanlığın talebini uygun bulduğunu dile getirdi.

“Puan muhafaza edilecek”

Söz konusu branş için bu aşamada atama yapılamayacağını ilgili münhal için Öğretmenler Sınav Tüzüğü’nün 6. ve 7. maddeleri çerçevesinde oluşturulan sıralama listesindeki puanının muhafaza edileceğini söyledi.

Gültekin, Genç’in ilgili kadro için puanını yükseltmek adına yeniden sına girme hakkının saklı olduğunu da dile getirerek, yeniden sınava girmesi halinde sıralama listesinde alacağı en yüksek puanın esas alınacağına dikkat çekti.

Bununla birlikte Gültekin, Eğitim Bakanlığı’ndan 2016-2017 yılı için söz konusu kadronun doldurulması için herhangi bir talep gelmesi durumunda da Genç’in Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından sözlü seçme sınavına çağrılacağı kaydedildi.

Bu haber toplam 3691 defa okunmuştur
İlgili Haberler