1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bıçakladı, kaçtı: 1 ölü, 1 tutuklu
Bıçakladı, kaçtı: 1 ölü, 1 tutuklu

Bıçakladı, kaçtı: 1 ölü, 1 tutuklu

Girne’de Bahriyeliler Sokak’ta bu sabahın ilk saatlerinde M.A ve Eshref Abdulkariov arasında sokak ortasında çıkan tartışma kanlı bitti.

A+A-

HASTANEYE GİDERKEN ÖLDÜ…197 promil alkol tesiri altında Abdulkariov’u bıçakla yaralayan ve olay yerinden kaçan M.A tutuklandı. Karnından 1 bıçak darbesi alan Abdulkariov ise Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı sırada yaşamını yitirdi.

 

Ayşe GÜLER

Girne’de sabahın ilk saatlerinde M.A ve Eshref Abdulkariov arasında sokak ortasında çıkan tartışma kanlı bitti.
197 promil alkol tesiri altında Abdulkariov’u bıçakla yaralayan M.A olayın ardından evine kaçtı.

Olay yerinde ciddi kan kaybı yaşayan Abdulkariov önce Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldı, Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği sırada yaşamını yitirdi.

Polis ekipleri olay sonrasında kayıplara karışan zanlı M.A’yı Girne’deki evinde tespit ederek, tutukladı.

 ‘Adam öldürme’, ‘ağır yaralama’, ‘kanunsuz bıçak taşıma’ ve ‘sarhoşluk’ suçlamasıyla  Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı M.A hakkında 3 gün tutukluluk kararı alındı.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı duruşmada bu tür suçların toplumda tedirginlik yaratan, toplum düzenini bozan ve gün geçtikçe de yaygınlaşan ciddi suçlar olduğuna vurgu yaptı.

Olay Yeri İnceleme ekipleri araştırma yaptı…

Girne’nin göbeğinde yaşanan olay sonrasında Olay Yeri İnceleme ekipleri de bölgeye gelerek inceleme yaptı.
Delilleri toplayan ekipler, kamera görüntülerini de mercek altına aldı.

Müfettiş Gözügüzel olguları aktardı

Müfettiş Eren Gözügüzel mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.
Gözügüzel, zanlı M.A’nın Girne’de bu sabah meydana gelen ‘adam öldürme’, ‘ağır yaralama’, ‘kanunsuz bıçak taşıma’ ve ‘sarhoşluk’ suçlarından methalder olduğunu belirtti.

Saat 05.00 sıralarında 197 promil alkol tesiri altındaki zanlının aralarında çıkan tartışma sonucu tasarrufunda bulundurduğu bıçağı Eshref Abdulkariov’un karnına sapladığını dile getiren Gözügüzel,

Önce Girne Doktor Akçiçek Hastanesine ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Abdulkariov’un yolda yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kamera kayıtları incelenecek

Gözügüzel, olayın ardından zanlının Girne’deki ikametgahında tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın yeni başladığına değinen Gözügüzel, aranan emare, alınacak ifade ve incelenecek kamera kayıtları bulunduğunu dile getirdi.

Gözügüzel, zanlının serbest kalması halinde tahkikata etki edebileceğini de işaret ederek, 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını işaret etti.

Yargıç Mesutoğlu: “Toplumda tedirginlik yaratan, yaygınlaşan ciddi suçlar…”

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu ise ‘adam öldürme’ ve ‘ağır yaralama’ suçlarının, toplumda tedirginlik yaratan, toplum düzenini bozan ve gün geçtikçe de yaygınlaşan ciddi suçlar olduğuna vurgu yaptı.

Mesutoğlu, ilk nazarda zanlının hakkındaki suçlamalarla bağlantılı bulduğunu söyleyerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 4593 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler