1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bıçakla ağır yaralamaya 5 yıl
Bıçakla ağır yaralamaya 5 yıl

Bıçakla ağır yaralamaya 5 yıl

Gece kulübünde bir kişiyi bıçakla ağır yaralayan Mehmet Şerif Durdu, 5 yıl hapse mahkum edildi.

A+A-

Devrim DEMİR

Geride bıraktığımız 2018 yılı Ekim ayında aynı gece kulübünde çalışan ve aralarında çıkan tartışma sonucu Mehmet Avkıran’ı 6 yerinden bıçaklayan Mehmet Şerif Durdu aleyhindeki davanın kararı açıklandı.

5 aydır hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı bekleyen Mehmet Şerif Durdu, “Ağır yaralama” suçundan 5 yıl hapse mahkûm edildi.

Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile aldığı davanın kararını Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi açıkladı.

6 yerinden bıçaklayıp olay yerinden kaçmıştı

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, olayın 10 Ekim tarihinde Alayköy’de bir gece kulübünde meydana geldiğini anımsattı.

Hüdaverdi, 10 Ekim’de saat 00.20’de, Alayköy’de faaliyet gösteren ‘İmparator’ isimli gece kulübüne ait araç park yerinde,  Mehmet Şerif Durdu aynı işyerinde garson olarak çalışan Mehmet Avkıran’ın, “annesine ve kız kardeşine sövdüğü gerekçesiyle” yüzüne kafa atarak ciddi şekilde darp ettiğini söyledi.

Mehmet Şerif Durdu’nun aracında bulundurduğu bıçakla Avkıran’ın sol karın boşluğundan bir kez, sol yan kısmına iki kez ve sırtından üç kez bıçaklayarak, ağır yaraladığını ifade eden Hüdaverdi, Durdu’nun olayın hemen ardından kaçtığını kaydetti.

Sanık 13 yıldır ülkede

Sanık Mehmet Şerif Durdu’nun 13 yıldır ülkede çalışma izinli olarak birçok yerde çalıştığını, olayın gerçekleştiği tarihte çalışma izni işlemlerinin başlatıldığını ifade eden Hüdaverdi, Durdu’nun 13 Ekim tarihinde “ağır yaralama” suçundan merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı beklediğini anımsattı.

Hüdaverdi: Ağır yaralama suçları insanlık onurunu zedeliyor

Avkıran’ın bir gün yoğun bakımda yattıktan sonra normal servise alındığını ve ilerleyen günlerde hastaneden taburcu olduğunu ifade eden Hüdaverdi, sanık Durdu’nun işlediği suçların insanlık onurunu zedeleyen, ömür boyu hapislik gerektiren ciddi suçlar olduğunun altını çizdi.

“ ağır yaralama” suçlarının Mahkeme Faaliyet Raporlarında en yaygın suçlar arasında olduğuna da değinen Hüdaverdi, Durdu’nun Avkıran’ı 12 cm’lik bıçakla ağır yaralamasının suçun vahametini gösterdiğini ifade ederek, kararda ağırlaştırıcı etken olduğuna değindi.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, işlenen suçun yaygınlığı ve vahametine de dikkati çekerek Mehmet Şerif Durdu’yu “ağır yaralama “ suçundan 5 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

 

 

           

 

Bu haber toplam 3121 defa okunmuştur