1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Benli: “Bütçeyi dengeye getirdik”
Benli: “Bütçeyi dengeye getirdik”

Benli: “Bütçeyi dengeye getirdik”

Gönyeli Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) arasında bugün, toplu iş sözleşmesi imzalandı.

A+A-

Gönyeli Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) arasında bugün, toplu iş sözleşmesi imzalandı. İki yıllık süre için geçerli olacak sözleşmeyle çalışanların doğum ve evlenme yardımı, 13’üncü maaş, 1 Mayıs ödeneği gibi sosyal haklarında ortalama yüzde 10 artış sağlandı. Ayrıca geçici statüdeki 13 kişi kadroya alındı. Gönyeli Hizmet Binası’nda gerçekleşen imza töreninde Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis, Dev-İş Genel Sekreteri Hasan Felek ve sendikaya bağlı işyeri temsilcileri hazır bulundu.

Benli: “Bütçeyi dengeye getirdik”
İmza töreninde konuşan Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, bazı belediyelerin maaş ödemesi bile yapamadığı bir dönemde Gönyeli Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi imzalanmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Bu noktaya belediye bütçesini dengeye getirerek geldiklerini anlatan Benli, “Popülist değiliz. Ülkeyi batıran popülizme dayalı istihdamlardan uzak durduk. Çeşitli siyasal bedeller ödedik ama bütçeyi dengeye oturttuk” diye konuştu. Göreve geldikten sonra 4,7 milyon TL olan belediye bütçesini 23 milyon TL’ye çıkardıklarını, bütçe içinde personel giderlerinin payını ise yüzde 86’dan yüzde 45’e çektiklerini kaydeden Benli, bu sayede çalışan haklarını ilerletecek bütçeye ulaştıklarını dile getirdi. Konuşmasının sonunda toplu iş sözleşmesinin hazırlanmasına katkıda bulunan belediye yöneticileri ve sendika temsilcilerine teşekkür eden Benli, bölge nüfusu iki katına çıkarken personel sayısı aynı seviyede kaldığı halde, hizmet kalitesini artıran çalışanları da tebrik etti.

Seyis: “Çalışan hakları ileriye götürüldü”
Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis, içinde bulunulan dönemde çalışan hakları geriletilmeye çalışılırken Gönyeli Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi imzalandığını ve bu süreçte hakkın geriletilmesinin söz konusu edilmediğini dile getirdi. İmzalanan sözleşmeyle çalışan haklarında ilerleme sağlandığını ifade eden Seyis, sözleşmenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Felek: “İşyeri temsilcilerinin katkısı büyük”
Dev-İş Genel Sekreteri Hasan Felek de, toplu iş sözleşmelerinin hazırlanmasında işyeri temsilcilerinin büyük katkısı olduğunu dile getirerek, “Verimli bir tartışma süreci sonunda çalışan haklarına katkı yapacak sözleşme hazırlandı” diye konuştu. “Ülke yangın yerine döndü. Sendikalı çalışanların haklarını ilerletmeye çalışmak mayınlı tarlada yürümeye benzer” diye konuşan Felek, yaptıkları çalışmalarla çalışan haklarını ileriye götürmeyi başardıklarını anlattı. YD

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur