1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Ben Feuerbach” Girne’de sahnelendi
“Ben Feuerbach” Girne’de sahnelendi

“Ben Feuerbach” Girne’de sahnelendi

rabzon Devlet Tiyatrosu’nun “Ben Feuerbach” isimli oyunu geçtiğimiz Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşamları Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelendi

A+A-

Girne Belediyesi. Türkiye Devlet Tiyatroları işbirliğiyle her ay Türkiye Devlet Tiyatroları’nın bir oyununu sanatseverlerle buluşturuyor. Bu çerçevede, Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun “Ben Feuerbach” isimli oyunu geçtiğimiz Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşamları Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden yapılan çakılamaya göre, Tankred Dorst’un yazdığı, Sema Engin’in Türkçeye çevirdiği, Yurdaer Okur’un yönetmenliğini yaptığı, Efter Tunç’un dekor ve kostüm tasarımı, Yüksel Aymaz’ın ışık tasarımı ve Ayşen Önder’in müzik düzenlemesini yaptığı, Hakan Meriçliler, Elif Şeker Saka ve Emre Ön’ün rol aldığı “Ben Feuerbach” tiyatro severlerin beğenisini kazandı.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın gecede yaptığı konuşmada, belediye hizmetleri ve altyapı çalışmalarının yanında, Girne’yi bir Kültür- Sanat kentine dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade ederek, “Girne Belediyesi olarak, Türkiye Devlet Tiyatroları ile işbirliği içerisinde tiyatro severleri 2013 yılında da her ay Türkiye Devlet Tiyatroları’nın bir oyunuyla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur
Etiketler : ,