1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Bellapais Atmosferinde Resital
Bellapais Atmosferinde Resital

Bellapais Atmosferinde Resital

Son zamanlarda sahne performanslarıyla adından sıkça söz ettiren, değerli dostum Flüt sanatçısı Mehmet Sakarya’yı izledik. Çok güzel bir Flüt resitali dinledik.

A+A-

 

Ersin Kaşif

Bugünlerde Kıbrıs’ın Kuzeyi birçok konsere tanık oluyor. Sıcak bahar günlerinin başlarında birçok organizasyon düzenleniyor olması güzel. Kıbrıs köylerinde düzenlenen eko günler yanında,  sanat organizasyonlarının da olması, farklı bir tercih yaratıyor diyelim.  Sanat organizasyonlarının merkezi Bellapais Manatsırı,  geleneksel konserlerini  yine aynı zaman periodunda sürdürüyor. 13.’sü düzenlenen Uluslararası Bellapais İlkbahar Müzik Festivali yerli ve yabancı sanatçıları sahneye çıkarırken, birçok müzikseveri de manzarasıyla ünlü mekânda ağırlıyor.

MEHMET SAKARYA VE ATAKAN SARI RESİTALİ!

Son zamanlarda sahne performanslarıyla adından sıkça söz ettiren, değerli dostum Flüt sanatçısı Mehmet Sakarya’yı izledik. Çok güzel bir Flüt resitali dinledik. Bellapais’in büyülü atmosferinde piyanist Atakan Sarı’nın eşliğinde sahneye çıkan Mehmet Sakarya, yaklaşık bir buçuk saat sahnede kaldı. Biraz programdan bahsedelim; C.W.Gluck’un Dance Of The Blessed Spirits ile başlayan konser J.S. Bach’ın Do Majör dört numaralı Sonat’ı ile devam etti. Andante, Allegro, Adagio ve Minuet bölümlerinin ardından  A. Vivaldi’nin  iki numaralı Flüt Konçertosu , Largo, presto,largo, Allegro bölümleriyle çalındı. P.Gaubert’in Madrigal adlı eserinin ardından T. Bohem’in Souvenir des Alpes adlı eseri çalındı. Biraz nefes almak için küçük bir ara ve Girne’nin gece manzarası eşliğinde resitalin ikinci bölümü başladı. W.A.Mozart’ın sol majör flüt konçertosu Allegro maestoso, Adagio non troppo, Rondo, Tempo di Menuetto bölümleriyle çalındı. Flüt resitali I.Clarke’nin Hypnosis adlı etkileyici eseri ile sonlandı. 2015 yılında Polonya’nın Bydgoskie kentinde düzenlenen uluslararsı müzik festivali’nde birlikte çaldığımız ve Eyalet Başkanlığı Özel Sanat ödülünü  orkestra olarak alarak gururlandığımız  değerli dostum  Mehmet Sakarya’yı Bellapais’te dinlemek güzeldi. Piyanist Atakan Sarı’ya ve bu güzel ve seviyeli performans için teşekkürler.

Bu haber toplam 2061 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 314 Sayısı

Adres Kıbrıs 314 Sayısı