1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Belediyeye kilit vurdular
Belediyeye kilit vurdular

Belediyeye kilit vurdular

BES Yenierenköy Belediyesi’ndeki sorunlara dikkat çekmek üzere bugün belediyenin kapısına kilit vurarak eylem başlattı.

A+A-

 Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Yenierenköy Belediyesi’ndeki sorunlara dikkat çekmek üzere bugün belediyenin kapısına kilit vurarak eylem başlattı.

BES, ülke tarihinde ilk yaptıklarını ve çalışanlar olarak devlete bağlı bir kurumun kapısına kilit vurduklarını belirterek,  “Kesin çözüm bulunmadan bu kapının kilidi açılmayacak” açıklamasında bulundu.

YALINKAYA: “BÖLGE HALKINDAN ÖZÜR DİLERİZ”

BES’ten verilen bilgiye göre, sendika Başkanı Mustafa Yalınkaya, bugün belediye binası önünde bir konuşma yaptı.

Durumun bu noktaya gelmesini kendilerinin de istemediğini vurgulayan BES Başkanı Yalınkaya, “Bölge halkından özür dileriz. Çünkü bu andan itibaren elimizde olmayan ve bizden kaynaklanmayan nedenlerle hizmet veremeyeceğiz” dedi.

“Gelinen aşamanın tek sorumlusu çözüm üretme iradesini ortaya koyamayan basiretsiz hükümetlerdir” ifadesini kullanan Yalınkaya, ülkedeki 28 belediyenin tümünün zorluklarla mücadele ettiğini söyledi.

“YENİERENKÖY BELEDİYESİ’NİN EŞİ BENZERİ YOK,  DURUMU ÇOK KÖTÜ”

“Yenierenköy Belediyesi’nin eşi benzeri yok, bu belediyemizin durumu çok kötü” diyen Yalınkaya, “Devletten aldığı katkı ve kendisinin elde ettiği gelirlerle, çalışanlarına 3 ayda bir maaş ödeyecek durumu dahi yok. Hükümet edenlerin bu konuda çok ciddi, hızlı ve radikal adımlar atması gerek” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞANLAR AYLARDIR EVLERİNE MAAŞ GÖTÜREMİYOR”

Gerek Yenierenköy Belediyesi’nde, gerekse sorun yaşanan diğer belediyelerde BES olarak yapıcı ve duyarlı bir tavır sergilediklerini belirten Mustafa Yalınkaya, “Aynı duruşu sergilememize, ciddi sabır göstermemize rağmen ne yazık ki verilen sözler yerine getirilmedi. Çalışanlar mayısla birlikte 4 aydır evlerine maaş götüremiyor” dedi.

“SİYASİLERE GÜVENİMİZ KALMADI”

Belediyede 2 yıldır devam eden sorunlar konusunda BES olarak hükümetle protokol imzaladıklarını da anımsatan Yalınkaya, “Çalışanlar maaşlarından fedakarlık gösterdi ancak bizlerin ortaya koyduğu iradeyi ne yazık ki merkezi hükümet yetkilileri gösteremedi. Bu noktadan sonra artık siyasilere karşı en ufak güvenimiz kalmadı” şeklinde konuştu.

“BAZI SİYASİLER KAHVELERE GELİP ‘İŞÇİ DURDURACAĞIZ’ DİYOR”

Yalınkaya açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Biz karşımızdakileri, ‘o bakanlık’, ‘bu bakanlık’ diye ayırmıyoruz ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’e, ‘seçim zamanı bu köye gelip ne gibi yalan vaatlerde bulunacaksınız’ diye soruyoruz.

Bizim artık ‘cek-cak’larla işimiz yok.  Bazı siyasiler hiç yüzleri kızarmadan buraya gelip kahve köşelerinde ‘işçi durduracağız’ diyor. Hadi durdurun da görelim!

Siyasiler bu konuya çözüm üretmek zorundadırlar. Şu bilinmelidir ki kesin çözüm bulunmadan bu kapının kilidi açılmayacak. Derhal çözüm bulup yürürlüğe koysunlar.”

“SEBEP OLANLAR UTANSIN”

BES Başkanı Yalınkaya, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bazıları çıkıp, bu yapılanlar ‘yasalara aykırı diyebilir’. Biz de onlara, ‘4 aydır emekçilerin maaşlarını ödememek de Anayasal suçtur’ diyoruz. Bu ülkenin tarihinde bir ilk yapıyoruz ve çalışanlar olarak devlete bağlı bir kurumun kapısına kilit vuruyoruz. Buna sebep olanlar utansın.”

Bu haber toplam 2201 defa okunmuştur
Etiketler : ,