1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Belediyelerin KIB-TEK’e olan borç faizlerini maliye üstlendi
Belediyelerin KIB-TEK’e olan borç faizlerini maliye üstlendi

Belediyelerin KIB-TEK’e olan borç faizlerini maliye üstlendi

Bakanlar Kurulu toplantısında belediyelerin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) olan 255 milyon TL’lik borcunun gecikme faizleri bağışlanarak, 120 ay taksitle Maliye Bakanlığı tarafından ödenmesine karar verildiği açıklandı.

A+A-

Başbakan Ersan Saner, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, belediyelerin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) olan 255 milyon TL’lik borcunun gecikme faizleri bağışlanarak, 120 ay taksitle Maliye Bakanlığı tarafından ödenmesine karar verildiğini açıkladı.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Saner, yaklaşık üç buçuk saat süren toplantıda uzun yıllardır çözümlenemediği için kronik hale dönüşen KIB-TEK ve belediyeler arasındaki sorunların değerlendirildiğini belirtti.

Saner, bugün imzalanan protokolle, gecikmiş elektrik borçları nedeniyle yapılan kesintilere son vermek için, belediyelerin KIB-TEK’e olan yaklaşık 255 milyon TL’lik borcunun gecikme faizleri bağışlanarak, 120 ay taksitle Maliye Bakanlığı tarafından ödenmesine karar verildiğini kaydetti.

Başbakan Saner, bu adımın yerel yönetimleri güçlendirme vizyonu gereği fedakârca yapıldığını belirtti.

Bölge Sular Komitesi’nin KIB-TEK’le yaşadığı uyuşmazlığın da çözüldüğünü kaydeden Saner, “Üreticilerin her sulama sezonunda KIBTEK ile karşı karşıya geldiği ve ürün kaybına ve ürün kalitesine zarar veren elektrik kesintilerinin son bulması ve devletin kurumsal yapısının güçlenmesi adına Bölge Sular Komitesi kuyuları diye bilinen sulama sisteminin 40 yıldır çözümlenmeyen anlaşmazlık hususunda da kaynak yaratılarak çözüme kavuşturulmuştur” dedi.

 

KARAOĞLANOĞLU BALIKÇI BARINAĞI 16’NCI BARINAK OLDU

Başbakan Ersan Saner, Bakanlar Kurulu’nda ayrıca Karaoğlanoğlu bölgesindeki balıkçıların uzun zamandır süren liman konusundaki sıkıntılarının da değerlendirildiğini kaydetti. Saner, "16’ncı Balıkçı Barınağı olarak Karaoğlanoğlu Balıkçı Barınağı ilan edilmiş, böylelikle bu konudaki sorun da ortadan kaldırılmıştır. Balıkçıllarımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİ EHLİYETLERİ UZATILDI

Başbakan Saner, bugünkü toplantıda ayrıca öğrenci ehliyeti geçerlilik süresi 15 Mart 2020’den itibaren biten kişilerin öğrenci ehliyetlerinin 31 Ağustos 2021 tarihine kadar herhangi bir ücret alınmaksızın uzatılmasına ilişkin Yasa Gücünde Kararname'nin de onaylanarak, Meclise sevk edildiğini belirtti.

Bu haber toplam 1429 defa okunmuştur
Etiketler :