1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Belediyeler Birliği binası müze olacak'
'Belediyeler Birliği binası müze olacak'

'Belediyeler Birliği binası müze olacak'

Lefkoşa’da Surlariçi’nde bulunan ve Vakıflar İdaresi'ne ait olan Belediyeler Birliği Binası'na yönelik müzeye dönüştürme planı olduğu açıklandı.

A+A-

Fehime ALASYA

Lefkoşa’da Surlariçi’nde bulunan ve Vakıflar İdaresi'ne ait olan Belediyeler Birliği Binası'na yönelik müzeye dönüştürme planı olduğu açıklandı.

Selimiye Meydanı'nda bulunan söz konusu tarihi binayı müze yapmak isteyen Vakıflar İdaresi ile Belediyeler Birliği arasında uzun yıllardır yazışma sürüyor. Belediyeler Birliği'nin yeni bir bina yapıp söz konusu tarihi binadan ayrılması ile burayı müze yapmak isteyen Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter geçmişte Yunus Emre Vakfı'na, Belediyeler Birliği Binası yanından bir yer kiraladıklarını belirtti. Benter, “Birlik binası da vakfa verilecek” iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Belediyeler Birliği’nin Vakıflar’a ait olan binada kiracı olduğunu belirten Benter, üç yılı aşkındır bu yeri geri almaya çalıştıklarını kaydetti.   

Mağusa Eski Belediye Başkanı, Belediyeler Birliği eski Başkanı Oktay Kayalp da geçmiş yılarda böyle bir girişim yaşandığını fakat tüm birliğin karşı çıkmasıyla geri adım atıldığını anımsattı.

 “Bina peşkeş çekilecek” iddiaları reddeden Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, binayı müze yapmak istediklerini dile getirerek, konuyu hiç kimseyi mağdur etmeden çözmeye çalıştıklarının altını çizdi.

Benter, “Yanındaki binayı biz bu vakfa kiraladık zaten. Yani bu binayı Belediyeler Birliği’nden alıp Yunus Emre Vakfı’na vereceğimiz falan yok. Bu bina vakıflarındır ve bunu müze yapmak istiyoruz. Anlaşmaya çalışıyoruz. Belediyeler Birliği de bizler de onlar için farklı bir yer bakıyoruz, tüm amacımız kimseyi mağdur etmemek. Üç yılı aşkındır bu binayı alıp müze yapmak için uğraşıyoruz. Bu konuda yazılı olarak da girişim yaptık” dedi.   

Bu haber toplam 2773 defa okunmuştur
Etiketler :