1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bayram öncesi bir maaş
Bayram öncesi bir maaş

Bayram öncesi bir maaş

26 Ağustos’tan beri süresiz grev kararını uygulayan Mehmetçik Belediyesi çalışanlarına, bayram öncesi bir maaş ödeme yapıldı.

A+A-

Tanju KONURALP
Büro Banka ve Ticaret Çalışanları Sendikası’na (Büro – İş)bağlı Mehmetçik Belediyesi çalışanları, bayram öncesi bir nebze de olsa rahatladı. Dün verilen karar ile Mehmetçik Belediyesi’ne verilecek olan katkı payından kesilmek üzere, Temmuz ayı maaşları çalışanlara ödendi. Yapılan ödeme Belediye çalışanlarını bir nebze de olsa rahatlattı. Mehmetçik Belediyesi’ndeki son durum ile ilgili Mehmetçik belediye Başkanı Beyazıt Adalıer ve Büro Banka ve Ticaret Çalışanları Sendikası’na (Büro – İş)Başkanı Hüseyin Zeki Akyön görüşlerini açıkladı.
Öte yandan 26 Ağustos’tan beri süresiz grev kararını uygulayan Büro – İş’e bağlı Mehmetçik Belediyesi çalışanları, eylem noktalarına bir yenisini daha ekledi. Mesai saatleri boyunca Belediye binası önünde azınlık bir grup grevi sürdürürken; çalışanların büyük bir çoğunluğu, Başkan Beyazıt Adalıer’in evinin önünde beklemeye başladı. Adalıer’in evinin önünde bekleyen eylemciler ile birlikte, 24 saat polis koruması da bulunduğu bilgisi verildi. Öte yandan halkın da destek verdiği sendika üyeleri, bölge sakinlerinin çöplerini, Adalıer’in evinin önüne boşaltmaya başladığını belirtti.

“Başkan’ın tavrında hiçbir değişiklik yok”
Başkan Adalıer’in evi önünde bekleyen sendika üyeleri, dördüncü aya girilmesine rağmen, Başkan’ın tavırlarında hiçbir değişme olmadığını ve halen dilediği gibi davrandığını öne sürdü.

“Sabah uğurluyor, akşam karşılıyoruz”
Sendika üyeleri, Başkan Adalıer’in evinin önündeki bekleyişleri sırasında bir gerginlik yaşanmadığını belirtirken; “başkanı sabah uğurluyor, akşam karşılıyoruz” şeklinde bir de espri yaptı.

Bu haber toplam 2308 defa okunmuştur