1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başvurular başladı
Başvurular başladı

Başvurular başladı

“Engelsiz Yaşam Sosyal Alan ve Mustafa Çelik Spor Salonu Ulusal Mimari Yarışması”na başvurular bugün başladı. 

A+A-

“Engelsiz Yaşam Sosyal Alan ve Mustafa Çelik Spor Salonu Ulusal Mimari Yarışması”na başvurular bugün başladı. 
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin projesi olan çalışma, Mimar Odası koordinasyonu ile Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Sadece engellilerin değil, tüm halkın kullanımına açık olacak proje, 18 bin 900 metrekarelik bir alana yayılacak ve spor salonu, halı saha, tenis kortu, kapalı spor salonu gibi spor ve sosyal tesisleri içerecek. 

Dernek ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi arasındaki alanda konumlanacak olan projenin çevre dostu olması hedefleniyor. 
Yarışma ve proje ile ilgili bugün Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burcu Topal ve  yarışmanın Jüri Başkanı Mimar Kozan Uzunoğlu konuşma yaptı. 

KİBRİT

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, projede bugün ikinci adımın atıldığını dile getirerek, Ulusal Mimari Yarışması’nın bugün başladığını belirtti. 

Yarışma şartnamesinin Mimarlar Odası’ndan temin edilebileceğini söyleyen Kibrit, tüm halka hizmet verecek projeye katkı koyan ve emek veren herkese teşekkür etti. 

Spor salonu projesinin derneğin eski başkanlarından merhum Mustafa Çelik’in hayali olduğunu, bu fikri geliştirerek tüm halkın kullanacağı bir yaşam alanı yaratmayı hedeflediklerini belirten Kibrit, “Bu projeyi Lefkoşa’ya kazandırmak için bugün buradayız” dedi. 

Kibrit, projenin halktan da geniş destek bulmasını temenni ederek, en kısa sürede hayata geçmesini diledi. 

TOPAL 

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burcu Topal, “Tüm halkın yararlanabileceği, kalıcı bir projeye katkı sağlamaktan gurur ve heyecan duyuyoruz” dedi. 

Engellilere yönelik proje ve farkındalık çalışmalarına önem verdiklerini kaydeden Topal,  “Dileğim projenin hayata dokunan bir proje olması ve bir an önce hayata geçirilmesidir” diye konuştu. 
Topal, projeye Mustafa Çelik’in adının verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti

UZUNOĞLU 


“Engelsiz Yaşam Sosyal Alan ve Mustafa Çelik Spor Salonu Ulusal Mimari Yarışması” Jüri Başkanı Mimar Kozan Uzunoğlu, sadece engellilere değil tüm halka yeni bir ufuk açacağına inandığı projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 
Uzunoğlu, 18 bin 900 metrekare alana yayılacak projenin, 250 seyirci kapasiteli bir kapalı spor salonu, atış poligonu, tenis kortu, halı saha, sosyal alanlar içereceğini ifade etti. 

Dernek ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi arasında yer alacak projenin çevreye uyumlu olacağını belirten Uzunoğlu, 24 saat boyunca kullanılabileceğini söyledi. 
Yarışmanın bugün başladığını dile getiren Uzunoğlu, 22 Ocak tarihinde proje teslimlerinin yapılacağını kaydetti. 
Uzunoğlu, projeye Mustafa Çelik’in adının verilmesinin önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. 

Bu haber toplam 2488 defa okunmuştur