1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Başsavcı Yardımcı Muavini münhali 1 münhal, 2 başvuru
Başsavcı Yardımcı Muavini münhali  1 münhal, 2 başvuru

Başsavcı Yardımcı Muavini münhali 1 münhal, 2 başvuru

Başsavcı Aşkan İlgen’in emekliye ayrılmasının ardından, Savcılar Yüksek Kurulu tarafından çıkılan 1 kişilik Başsavcı Yardımcı Muavinliği için açılan münhale Kıdemli Savcılar Erdinç Akyener ile Sarper Altıncık başvurdu

A+A-

Başsavcı Aşkan İlgen’in emekliye ayrılmasının ardından, Savcılar Yüksek Kurulu tarafından çıkılan 1 kişilik Başsavcı Yardımcı Muavinliği için açılan münhale Kıdemli Savcılar Erdinç Akyener ile Sarper Altıncık başvurdu, gözler Savcılar Yüksek Kurulu toplantısına çevrildi.

 

Ayşe GÜLER

Savcılar Yüksek Kurulu tarafından,1 kişilik Başsavcı Yardımcı Muavini ile 3 Kıdemli Savcı istihdamı için açtığı münhalin süresi doldu.

1 kişilik Başsavcı Yardımcı Muavinliği münhali için Kıdemli Savcılar Erdinç Akyener ile Sarper Altıncık başvurdu.

Sürecin tamamlanmasına rağmen, henüz Yüksek Savcılar Kurulu toplantısıyla ilgili üyelere toplantı çağrısı yapılmadığı öğrenildi.

Başsavcı Yardımcı Muavini ve Kıdemli Savcıların göreve başlamasıyla, gözler daha önce kapatılan Başsavcı münhaline çevrilecek.

Atakara’dan boşalan yer doldurulacak…

Başsavcı Yardımcı Muavinliğine yapılacak başvuruları değerlendirerek, sonuçlandırılması ile Yüksek Savcılar Kurulu’nda yer alan ancak emekliye ayrılması nedeniyle boşalan Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara’nın yeri de doldurulmuş olacak. 

Yasaya göre 9 üyesi bulunan Savcılar Yüksek Kurulu şu anda hem Başsavcı Aşkan İlgen hem de Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara’nın emekliye ayrılması nedeniyle 7 kişi yer alıyor.

Şu anki Yüksek Savcılar Kurulu’nda Başsavcı Yardımcısı Ersoy Ölçter, Başsavcı Yardımcı Muavinleri Behiç Öztürk ile Ergül Kızılokgil’in yanı sıra Yüksek Mahkeme Yargıcı Gülden Çiftçioğlu, Kaza Mahkeme Başkanı Bahar Saner, Savcı İbrahim Ruso ve Savcı Ayşe Kaymak görev yapıyor.

 

yeniduzen-satin-aliniz-941.jpg

 

 

Bu haber toplam 3554 defa okunmuştur
İlgili Haberler