1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Baskılara rağmen dürüstlüğümü korudum"
"Baskılara rağmen dürüstlüğümü korudum"

"Baskılara rağmen dürüstlüğümü korudum"

Vakıflar İdaresi Genel Müdür mevkiinden akşam saatlerinde alınan Prof. Dr. İbrahim Benter, söz konusu gelişmenin ardından kısa bir açıklama yaptı.

A+A-

Vakıflar İdaresi Genel Müdür mevkiinden akşam saatlerinde alınan Prof. Dr. İbrahim Benter, söz konusu gelişmenin ardından kısa bir açıklama yaptı.

Görevden alınma nedenine iliskin soruya yanıt vermeyen Benter, "elimden geldiğince yalanlara ve dolandırıcılıklara göz yummadım. Baskılara rağmen dürüstlüğümü korudum" dedi.

" Bu süre zarfında yaşadığım zorluklar ve karşılaştığım engellere rağmen, halkım için adil ve dürüst bir hizmet sunmaya devam ettim" diyen Benter, göreve geldiği Mayıs 2013'te Vakıfların banka hesabında para yokken şu an 300 milyon TL üzerinde bir kaynak bulunduğunu ifade etti.

Benter, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mayıs 2013'te göreve başladığımda, Vakıfların Banka hesabında para bulunmuyordu. Bugün ise bu hesapta 300 milyon TL'nin üzerinde bir kaynak var. Yıllık hayır işleri için 70 bin TL harcanırken, 2023 yılında bu miktarı 70 milyon TL'ye yükselttik. Bu süreçte, halkımızın ihtiyaçları için gece gündüz çalıştım ve elimden geldiğince yalanlara ve dolandırıcılıklara göz yummadım. Baskılara rağmen dürüstlüğümü korudum. Bu süreç zarfında bir tıp profesörü olarak kendi işimi yapmadığım için maaş farklarından dolayı 'kaybım' 10.5 yılda 3 milyon doları aştı. Ancak vakıf hassasiyetlerine sahip çıkma gayesi ve ülkeme olan sevgim nedeniyle, şahsi menfaatleri hiçbir zaman ön planda tutmadım.

 Bu süre zarfında yaşadığım zorluklar ve karşılaştığım engellere rağmen, halkım için adil ve dürüst bir hizmet sunmaya devam ettim. Verdiğim mücadele ve halkımıza sağladığım katkılar, benim için her şeyden önce geliyor. Önümüzdeki süreçte de aynı hassasiyet ve duygularla hizmet etmeye devam edeceğim."

 

Bu haber toplam 2453 defa okunmuştur