1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başkan "kapattık" dedi, işletmeler açıktı
Başkan "kapattık" dedi, işletmeler açıktı

Başkan "kapattık" dedi, işletmeler açıktı

Alsancak Belediyesi Başkasını Fırat Ataser'in bet ofis ve kahvehaneleri kapattıklarına ilişkin açıklamasına karşın, bölgedeki söz konusu işletmelerin açık olduğu öğrenildi.

A+A-

Alsancak Belediyesi Başkasını Fırat Ataser'in bet ofis ve kahvehaneleri kapattıklarına ilişkin açıklamasına karşın, bölgedeki söz konusu işletmelerin açık olduğu öğrenildi.

Elde edilen bilgiye göre bu işletmelerden kapatma talep ve rica eden Başkan Ataser, bir çok işletmeden bu istemine olumlu yanıt alamadı. Isletmeler Resmî kapatma kararı olmadığı için kapanmayı reddederken, bölgede de 'kapanma' konusunda ikiye bölünüldü. Başkan Ataser'in kapanma ısrarına özellikle esnafın aralarında bulunduğu önemli bir kesim tepki koyarken, denetimin ön olana çıkması isteniyor. Bölgede yaşanan bir kesim ise bir süre kapanmayı savunuyor.

Ataser dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada vaka ve temaslı sayısının artmasından dolayı kahvehane ve bet ofisleri kapattıklarını açıklamış, denetimleri sıkılaştıracaklarını kaydettmişti.


Alsancak Belediyesi Başkanı ‘kapanma’ istiyor

Bölgedeki Covid-19 vaka sayısının toplam 6 kişi olduğunu ifade eden Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Aataser, buna karşın temaslı sayısının fazla olduğunu dile getirerek, bölgenin 10 gün kapatılması talebini Sağlık Bakanı’na yeniden ileteceğini kaydetti.

Ataser, bölgedeki bet ofisini kapatmak istediğini fakat kapatamadığını dile getirerek, bunu sert bir dille eleştirdi.

Ataser, Alsancak’ta yaşanan gelişmelerle ilgi BRT’ye bilgi verdi, yaşananları anlattı…

“Temaslılar kendini gizlemedi”

Temaslıların kendini saklamadan hastane gittiğini, bu açıdan şanslı olduklarını ifade etti. Bundan sonraki sürecin de gizlenmeden, ortaya çıkarak devam etmesi temennisinde bulunan Ataser, “Geçmişte gizlenmeler olmuştu ama bu sefer umarım böle bir şey yaşamayız.” dedi.

Bet ofisi tartışması…

Kahvehane ve bet ofisleri kapatma girişiminde bulunduklarını fakat başarılı olmadıklarını dile getiren Ataser, “10 günlüğüne bu yerleri kapatalım dedi, 10 gün kimse batmaz, aç kalmaz, iş veya kahve sahipleri, batmaz, biz ihtiyaç olursa yardım ederiz. Özellikle Bet ofisi ben kapatmayacağım dedi. Ben kapatmayım da isterse tüm köy hasta olsun mantalitesiyle hareket ediyor, bunun için Üst Kurul Kararı istiyor. Biz iyi niyetimizle bu adımı atalım diyoruz ama kabul etmiyorlar. Bet ofisinde her gece 50-60 kişi giriyor. Dün akşam da bu haldeydi, uyardık ama yine değişen bir şey olmadı.” dedi.

“Uzlaşmazsak işletme izinlerini yenilemeyeceğiz”

Bölgede yaşanan en büyük sıkıntının bet ofis olduğunu kaydeden Ataser, “Bize mesafe kuralları olduğunu söyleyerek ‘ispatlayın’ diyorlar. Biz gidince kurallar devreye konuyor, biz kaçınca devreden çıkıyor. İşletme sahiplerini görüşmek için çağırdık, eğer uzlaşamazsak yetkimizi kullanarak işletme izinlerini yenilemeyeceğiz. Onlar sadece para kazanmak istiyor, faydası devlete, bize ne faydası var.” şeklinde konuştu.

“Gitmeyin!”

Bet ofisine giden kişilere de sitem eden Ataser, “Toplum olarak çok aciz duruma düştük. Gündelik çalışan adam oradan çıkmaz, evine ekmek götüreceği parayı da orada yer. Hastalık var girmeyin diyoruz ama yine de bile bile giriyor, büyük bir hastalık.” dedi.

Bakan bölgeye gidiyor…

Sağlık Bakanı’nın bölgeye gideceğini de belirten Ataser, dün akşamki gibi bölgeyi kapanma isteğini yineleyeceğini kaydetti.

Ataser, “Kapanıp temizlenelim, ardından istediğimiz gibi yavaşça açılalım. Kritik bir aşamadayız. 10 günlük bir kapatma bizi toparlayacaktır. Bunu bakanımıza ileteceğim. Onunla görüşünce sonuç alacağız. Daha önce de kısıtlı bir kapanma yaşanmıştık. Yine bu noktaya geldik. Bölgemdeki toplum sağlığı için istediğim müdahaleyi yapamıyorum. Bu vakalar daha da artarsa içinden çıkılamayacak duruma gelecek. Bu nedenle önlem alalım istiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bu haber toplam 3446 defa okunmuştur
İlgili Haberler