1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Başka analar ağlamasın"
"Başka analar ağlamasın"

"Başka analar ağlamasın"

5 Aralık tarihinde arabaları ile sele kapılıp feci şekilde can veren Gaye Soyutok, Günay Kandaz, Tolga Bekçi ve Ahmet Kılıç için bugün olay yerinde anma töreni düzenlendi

A+A-

Dila ŞİMŞEK

Girne Ciklos mevkiinde 5 Aralık tarihinde arabaları ile sele kapılıp feci şekilde can veren Gaye Soyutok, Günay Kandaz, Tolga Bekçi ve Ahmet Kılıç için bugün olay yerinde anma töreni düzenlendi.

Adalet istediklerini söyleyen acılı aileler, Ciklos’ta yolu kapatıp “Bizim canımız yandı, başkalarınınki de yanmasın, bu yolun çalışması bitsin” dedi.

Hem kaybettikleri çocuklarını anmak, hem de yol çalışmasının bir an önce bitmesini sağlamak amacıyla toplanan aileler, “Daha üst yetkide birinin çocuğuna aynısı olsa, bu yol şimdiye bitmişti, ihmali olan herkes görevinden alınmıştı” şeklinde konuştu.

“Belki bir yerden çıkar gelir dedik, bekledik…”

Gaye Soyutok’un abisi Hasan Soyutok “Gaye bulunana kadar umutla bekledik, belki bir yerlerden çıkar gelir dedik. Ceseti bulunduğunda teşhis için çağırdılar, kardeşimi tanıyamadım” şeklinde konuştu, isyan etti. Ahmet Kılıç’ın babası Hamdi Kılıç “Bu bir doğal afet değil, talihsizlik de değil. Bu ihmalkarlıktır. Sorumlu herkesin cezasını çekmesini istiyoruz, bizim ocağımıza ateş düştü, başkasının da canı yanmasın” diyerek tepkisini gösterdi, adalet istedi.

Acılı aileler, çocuklarının polisi dinlemediği iddiasını yalanladı, “Girne polisi sorumluluğunu yerine getirip o gece yolu kapatsa, çocuklarımızın başına bir şey gelmezdi” şeklinde konuştu. Aileler, Ciklos mevkiinde bulunan yolda, böyle bir şey yaşanmadan önce önlem alınması gerektiğini savundu. “Bu yolun çalışması bir an önce bitsin, aynısının tekrar yaşanmayacağını kimse garanti edemez” diyen ailelerin gözyaşları dinmedi.

 

s5-002.jpg

Acılı ailelerin gözlerinden yaş eksik olmadı.

s4-011.jpg

s3-022.jpg

s2-035.jpg

s1-043.jpg

Aileler, kaybettikleri evlatlarını anma amaçlı siyah çelenk bıraktılar

Aileler isyan etti "bu işin peşini bırakmayacağız"


AYRINTILAR YARIN YENİDÜZEN'DE

 

Fotoğraflar ve video Dila Şimşek

Bu haber toplam 4499 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler