1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BAŞBAKAN:“BRTK’DA YAPISAL DEĞİŞİM KAÇINILMAZ”
BAŞBAKAN:“BRTK’DA YAPISAL DEĞİŞİM KAÇINILMAZ”

BAŞBAKAN:“BRTK’DA YAPISAL DEĞİŞİM KAÇINILMAZ”

BRTK’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI...

A+A-

Başbakan Tufan Erhürman, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) yapısal değişime gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

BRTK çalışanlarının haklarıyla ilgili 2018-2019 Toplu İş Sözleşmesi, Başbakan Tufan Erhürman'ın da onur konuğu olarak katılımıyla BRTK ve çalışanları temsil eden sendika Bay-Sen arasında imzalandı.
Toplu sözleşmenin yapısal dönüşüm için ilk adım olduğunu ifade eden Başbakan Tufan Erhürman, “BRTK'da yapısal değişime gidilmesi kaçınılmaz” dedi.

Başbakan Tufan Erhürman imza töreninde yaptığı konuşmada, BRTK’nin tarihinin yanında işlevsel öneminin de büyük olduğunu söyledi.

Bu işlevi de mutlaka yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Erhürman, uzun süredir BRT’de çalışma barışının, motivasyonun sağlanması noktalarında ciddi sorunlar bulunduğunu kaydetti.Erhürman, hiyerarşik düzenin bozulduğunu, yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Erhürman, BRTK’da yapısal dönüşüm üzerinde çalışmalarını ciddiyetle sürdürdüklerine işaret ederek, “buradaki hiyerarşik yapının biran önce düzeltilmesi gerekiyor. İhtiyaç durulan yasal düzenlemelerin biran önce gerçekleştirilmesi gerekiyor. BRT’de yapısal dönüşüm diyebileceğimiz bir dönüşümün gerçekleştirilmesi gerekiyor” dedi.

Toplu İş Sözleşmesinin çalışmaların sadece ilk adımı olduğunu kaydeden Erhürman, sözleşme ile sorunların tamamının çözülmeyeceğini, ancak, bir uzlaşmanın ortaya çıkmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Erhürman, bu uzlaşının ardından, hiyerarşik düzen, yasal düzenlemeler ve BRT’deki çalışma koşullarının verimli ve üretken hale getirilmesi konularında uzlaşılacağını anlattı.

Erhürman, “önümüzdeki dönemde BRT’nin elinde bulunan personel, teknoloji ve teçhizat potansiyeli ile ki bunların hiçbiri bugün özel televizyonların bu konulardaki potansiyeli ile kıyaslanabilecek durumda değil, bu kadar büyük bir potansiyel ile fark yaratmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BRT’nin potansiyelini ekrana ve yayıncılığa yansıtması gereği üzerinde duran Erhürman, bunun için ise BRT’den stüdyolara hapsolmaması ve yüzünü tamamen halka dönmesi konusunda beklentisi olduğunu belirtti.

Erhürman, Müdür Aysu Basri’ye de görevinde başarılar diledi.
Erhürman, “Müdür ve BRT personeline söylenen çerçevede çalışacakları noktasında güvenimiz tamdır. Desteğimiz de bu güven çerçevesinde tam olacaktır. Yeni bir BRT ortaya çıktığını kamuoyunun, tüm halkın görmesi gerekir, ve bunu da en iyi görebileceği yer ekranlardır. Radyolardır” dedi.

 

BRTK Müdürü Aysu Basri de, BRTK’nın bugüne kadar gelen hükümetlerin acil gündem maddesi arasında yer almadığını ve bunun da birçok sorunun birikmesine neden olduğunu anlattı.

Basri, şu an Hükümetin kronikleşmiş sorunları çözme hassasiyetinin olduğunu belirtti.

Yeni yayın dönemi ile ilgili çalışmaların başladığını kaydeden Basri, çalışmaların ardından 1 Ekim’de yeni yayın dönemine başlanacağını söyledi.

Basri, toplu iş sözleşmesinin tüm sorunları çözmediğini, ancak hükümetin BRT’ye bakış açısını göstermesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

BRT yasası ile ilgili çalışmaların devam ettiğine işaret eden Basri, “hedef kısa süre içerisinde kurumun, kalıcı ve kapsamlı çözümler üretebilecekve yayıncılık sektörünün de önünü açabilecek bir noktaya taşınmasıdır” dedi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası Başkanı Salih Sakallı da, BRT’nin sorunlarının toplu iş sözleşmesi ile giderilemeyeceğini, sorunların çözümü için yasanın değişmesi gerektiğini vurguladı.

Sakallı, “başbakanı görmek bizi onurlandırdı ve ümitlendirdi çünkü hükümetin de bu konudaki düşüncesinin ciddi olduğu anlamını ortaya koymuştur” dedi.

10 yıllık sendika yöneticiliği döneminde hiçbir başbakanın toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını onurlandırmadığını kaydeden Sakallı, bunun hükümetin bakış açısını gösterdiğini ifade etti.

Sakallı, Bay-Sen’in uzlaşı kültürü çerçevesinde her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

 

Bu haber toplam 2825 defa okunmuştur
Etiketler : ,