1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Başarmanın sırrı; Dersi derste dinlemek…”
“Başarmanın sırrı; Dersi derste dinlemek…”

“Başarmanın sırrı; Dersi derste dinlemek…”

Kolejlere Giriş Sınavları (KGS)’de yüksek puan alarak başarı gösteren öğrenciler YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Didem MENTEŞ

Kolejlere Giriş Sınavları (KGS)’de ter dökerek yüksek başarı gösteren öğrenciler, başarmanın sırrının “dersi derste dinlemekten ve çok çalışmaktan” geçtiğini dile getirdi.

İlçelere göre kolejlere girmeye hak kazanın başarılı öğrenciler Artı Eğitim Merkezi’nde dün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

KGS’de 100 puan alarak KGS3 ve KKTC Birincisi Berke Reis olurken, aynı puanla Feramiz Akgür, Yılmaz Ademoğulları ve Demir Emiroğlu KGS3 Lefkoşa birincileri oldu. 100 puanla Verda Aydın ve Katsiaryna Housha KGS3 Mağusa birincileri, 98 puanla KGS3 Girne biricisi Burak Çallı olurken, 95.75 puan ile KGS1-2-3  Girne birincileri ise Helin Gözenkan ve İsmail Taşkıran oldu.

Bir yılı aşkın süredir kolej sınavlarına hazırlanarak, yorucu bir süreçten öğrenciler, başarı öykülerini YENİDÜZEN ile paylaştı.

KGS’de 100 puan alarak KGS3 ve KKTC Birincisi Berke Reis olurken, aynı puanla Feramiz Akgür, Yılmaz Ademoğulları ve Demir Emiroğlu KGS3 Lefkoşa birincileri oldu. 100 puanla Verda Aydın ve Katsiaryna Housha KGS3 Mağusa birincileri, 98 puanla KGS3 Girne biricisi Burak Çallı olurken, 95.75 puan ile KGS1-2-3  Girne birincileri ise Helin Gözenkan ve İsmail Taşkıran oldu.

 

Berke Reis (KGS1-2-3 ve KKTC Birincisi):
“Kendine güvenmek önemli”

“Birinci geldiğim için çok mutluyum. Senenin başından beri KGS’ye çok çalıştım. Bazı zamanlar çalışmaktan sıkıldım ama çok çalışmaktan asla vazgeçmedim. İlk başta birinci geleceğimi düşünmedim ama KGS 1’de birinci geldikten sonra kendime inandım ve birinci geleceğimi düşünmeye başladım. Başarının sırrı kesinlikle çok çalışmaktan geçiyor. Ben çalışırken basketbol da oynamaya devam ettim. Kendine güvenmek öneli bir şeydir. İleride göz doktoru olmak istiyorum”

Yılmaz Ademoğulları (KGS-3 Lefkoşa Birincisi):
“Çok emek verdim, çok çalıştım”

“KGS’ye çok çalıştım, çok emek verdim. Ben sınavlara hazırlanırken annem babam bana çok yardımcı oldular. Tabi okulumdaki ve dershanemdeki öğretmenlerim de bana yardımcı oldu. Başarmanın sırrı çok çalışmaktır. Ben büyüdüğüm zaman babam gibi doktor olmak istiyorum”

Demir Emiroğlu (KGS-3 Lefkoşa Birincisi):
“Hedefime ulaşmak için çok çalıştım”

“KGS’de hedefime ulaşmak için çalışmam gerekiyordu. Bu hedefe ulaşmayı çok istediğim için sıkılsam da çok çalıştım. Başarının sırrı çok çalışmaktan geçiyor. Büyüdüğüm zaman matematik profesörü ve futbolcu olacağım”

Feramiz Akgür (KGS-3 Lefkoşa Birincisi):
“Çok zor bir yıldı ama başardım”

“Bu süreç çok zor bir süreçti. Bu seneyi çok çalışarak geçirmeye çalıştım. Hayatımın dönüm noktasını başardım. Çok zor bir yıldı ama sonunda çok mutlu oldum. İleride matematik profesörü olmayı hedefliyorum”

Katsiaryna Housha (KGS 1-2-3 Mağusa Birincisi):
Başarının sırrı kendine güvenmek ve çok çalışmak”

“Ben 4 yıldır burada yaşıyorum. Kolay adapte oldum. Sınavlar için çok çalıştım. Öğretmenlerimi sınıfta dinledim, verdikleri tüm ödevleri eksiksiz yaptım. Dershanemdeki öğretmenlerimin bana çok katkısı oldu. Kendimi biraz sıktım ama hiç usanmadım. Başarının sırrı çok çalışmak ve kendine güvenmek”

Verda Aydın (KGS-3 Mağusa Birincisi):
“Dersi derste öğrenmeli”

“Hedeflerime ulaşmak için çok çalıştım. Annemin bana ve kardeşime hep bir sözü vardı; ‘Dersi derste öğrenmeli, öğretmeni can kulağıyla dinlemelisiniz. Hiç yüzüstü bırakılmazsınız, hep başarıya ulaşırsınız’ derdi. Ben de dersi derste öğrendim. Başarının sırrı kendine güvenmektir. Ailem bana hep moral desteği verdi, hep yanımda oldu. Öğretmenlerim de hep destek oldu. Tüm öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum. Büyüdüğüm zaman doktor olacağım ama ne doktoru olacağıma şuan karar vermedim”

Burak Çallı (KGS-3 Girne Birincisi):
“Başarının sırrı öğretmenleri sınıfta dinlemekten geçer”

“Derslerime çok çalıştım ve kendime hep güvendim. Öğretmenlerimi sınıfta iyi dinledim. Önemi dediği yerleri hep not aldım. Ailem ve öğretmenlerimin sayesinde kazandım. Ailem bana hep destek oldu. Çok çalışmaktan usandım ama devamlı şekilde çalıştım, arada da top oynadım. Başarının sırrı öğretmenleri sınıfta dinlemekten geçer. Büyüdüğüm zaman pilot ya da matematik öğretmeni olmak istiyorum”

Helin Gözenkan (KGS 1-2-3 Girne Birincisi):
“Dersi derste dinledim”

“KGS için çok fazla çalışmadım. 2 yıl boyunca konuları tekrar ettim. Dersi derste dinledim. Bol bol soru çözdüm. Bana destek oldukları için başta annem olmak üzere aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Çünkü bana eğitimimi sağlayan onlardır. Büyüdüğüm zaman kimyager olacağım”

İsmail Taşkıran (KGS 1-2-3 Girne Birincisi):
Bu süreçte mantığımı geliştirdim”

“Ben bu süreçte mantığımı geliştirdim. Çok düşündüm, sınavda gelebilecek konulara odaklandım. İleri seviyedeki konuları düşündüm. Mantığımla, bilgilerimi iyi değerlendirdim ve 95.75 yapmayı başardım. Başarımın sırrını verirsem sır olmaz ki… Ailem ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Özellikle 1’inci, 3’üncü ve 5’inci sınıf öğretmenlerime ayrıca teşekkür ediyorum. Büyüdüğüm zaman astronot olmak istiyorum” 

Ufuk Baturay:"
Çok çalıştım ve başardım"

“Başarmanın sırrı çok çalışmaktan geçer. Ben de çok çalıştım ve başardım. Kendime güvendim ve bu yolda kazanabileceğime inandım. Bana ailem, okul ve dershane öğretmenlerim çok yardımcı oldu, hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte çok zorluk çektim ama başarıyla bitirdim. Sporcu olmak istiyorum”

 

Bu haber toplam 4409 defa okunmuştur
Etiketler : , ,