1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Başarıyla dönmek istiyoruz”
“Başarıyla dönmek istiyoruz”

“Başarıyla dönmek istiyoruz”

Namık Kemal Lisesi müzik grubu, Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması’na katılmak üzere bugün İstanbul’a gitti. Müzik grubu üyeleri ve öğretmenleri Kürşat Öztürk YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

 

Didem MENTEŞ


Namık Kemal Lisesi müzik grubu, Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması’na katılmak üzere bugün İstanbul’a gitti. 8 Mart günü Telsim’in Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliğinde düzenlediği Telsim Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması’nda “en iyi orkestra” seçilen NKL müzik grubu, 27 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan müzik yarışmasına katılacak.
Yarışma öncesinde orkestra üyeleri ve öğretmenleri Kürşat Öztürk YENİDÜZEN’e konuşarak, inanarak ve çalışarak başaracaklarını, iyi bir sonuçla adaya dönmek istediklerini dile getirdi.

Öztürk: “Öğrencilerime güveniyorum”
Müzik öğretmeni Kürşat Öztürk, yarışma gündeme geldiğinde 2012 Ekim ayında orkestra grubunu oluşturarak, çalışmalara başladıklarını ve Telsim Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması’nı başaracaklarına inandıklarını söyledi.  Türkiye’de 1982 yılında yaplan Orkestralararası Müzik Yarışması’na NKL öğrencisi olarak katılan ve birinci olan Kürşat Öztürk, “geçmişteki bu müzik başarılarını tekrar yaşanmasını istedik. Namık Kemal Lisesi köklü bir okul ve başarılarla dolu mazisi var. Bende bunların içerisinden çıktım geldim, bu yarışmayı duyunca güzel bir anı olmasını istedim ve çalışmalara başladık” dedi. Azimle çalışarak Telsim Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması’nı kazandıklarını aktara Öztürk, aynı inançla Türkiye’deki yarışmada okulu temsil ederek başarılı şekilde adaya dönmeyi istediklerini aktardı.

Denizer: “Okulumuzu gururla temsil edeceğiz”
9 kişiden oluşan Namık Kemal Lisesi Müzik Grubu adına konuşan Vokalist Gizem Denizer, Türkiye’de Kuzey Kıbrıs’ı başarılı şekilde temsil ederek, iyi bir sonuçla dönmek istediklerini söyledi. ilk başta heyecan duyduklarını ve bu heyecanla yola çıktıklarını anlatan Denizer, Telsim Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması’na çıkmadan önce “kazanacağız diye dile getirmedik, müziğimiz yaptık biraz tedirgin olduk ama sahneye çıkınca tüm olumsuz düşüncelerimiz gitti” dedi.  Öğretmenleri Kürşat Öztürk’ün kendilerine çok büyük destek olduklarını aktaran Gizem Denizer, uyum ve birliktelik içerisinde hareket ettiklerini, Türkiye’den kazanarak dönmeyi amaç koyduklarını belirtti. Okullarının geçmişteki başarılarını da dikkate alarak, büüyk bir gururla temsil edeceklerini aktaran Gizem Denizer, “orada okulumuzu taşıyabilmek de büyük başarıdır” dedi.  Namık Kemal Lisesi Müzik Grubu şöyle: Solist; Ayşe Sancak, Bas gitar; Şahan Şah, Baterist; Günay Olkan, Klavye; Özgül Aykan, Akustik gitar; Diren Garib, Piyano; Aslı Canalp, Gitar; Halil Atakan, Vokalist; Gizem Denizer, Gitar-Solist; Mehmet Kolaç.

Bu haber toplam 2346 defa okunmuştur