1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Barış işaretiyle mahkemeye girdi
Barış işaretiyle mahkemeye girdi

Barış işaretiyle mahkemeye girdi

Kanatlı’nın istinaf duruşması 15 Nisan’da…

A+A-

Didem MENTEŞ
Vicdani ret hakkına dayanarak 2009 yılında seferberliğe gitmeyen ve Askeri Mahkeme tarafından 10 gün hapis cezasına çarptırılan Murat Kanatlı ile ilgili istinaf duruşması 15 Nisan’da görüşülecek.
25 Şubat günü para cezasını ödemeyi ret ederek, hapis cezasını tercih eden ve istinafa başvuran Kanatlı dün yeniden Askeri Mahkeme’ye getirildi.Davayla ilgili Avukat Öncel Polili ile ön görüşme yapan Askeri Mahkeme İstinaf Heyet’i, askıda duran diğer vicdani ret davalarının da 15 Nisan’a kadar görüşülmemesine karar verdi.
Bu arada Vicdani Ret İnisiyatifi aktivistleri de Askeri Mahkeme’ye gelerek Murat Kanatlı’ya destek belirtti. “Vicdanımız Reddediyor Siyasi Mahkumlara Özgürlük” pankartı açan aktivistler, mahkeme çıkışında “Bu daha başlangıç mücadele sürecek” sloganları atarak alkışladı. Murat Kanatlı, mahkemeye bu kez elleri kelepçesiz getirilip götürülürken, kendini destekleyenlere zafer işareti yaparak gülümsedi.

Polili: “Vicdani ret davaları o güne dek ileriye götürülmeyecek”
Mahkemenin istinafın görüşülmesi için bir ön görüşme yapılmak üzere tayin edildiği ve ön görüşme yaptıklarını söyleyen Av. Polili, istinaflarında ısrarlı olduklarını Heyete belirttiklerini aktardı. Mahkeme’nin istinafın görüşülmesi için 15 Nisan’a gün verdiğini söyleyen Öncel Polili, “O güne değin Murat Kanatlı’nın askıda olan iki davası ve diğer vicdani retçilerin davaları da bu istinaf mahkemesi karar üretene dek ileriye götürülmeyecek kararını aldı” dedi.

Bu haber toplam 3314 defa okunmuştur