1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Barış Ateşi' yandı
‘Barış Ateşi' yandı

‘Barış Ateşi' yandı

Barışseverler, ‘barış ateşinin’ etrafında buluştu... CTP Gençlik Örgütü Girne İlçesi her yıl olduğu gibi bu yıl da barış ateşini yaktı.

A+A-

CTP Gençlik Örgütü Girne İlçesi her yıl olduğu gibi bu yıl da barış ateşini yaktı.

Girne Sevim Ebeoğlu Barış Parkı’nda düzenlenen etkinlikte barışseverler barış ateşinin etrafında buluştu.

Gençler, federal Kıbrıs’a olan inançlarını belirtmek için bir araya geldi.

 

CTP-Girne Gençlik Örgütünün geleneksel olarak düzenlediği Barış Ateşi etkinliği, bu akşam Girne Sevim Ebeoğlu Barış Parkı’nda yapıldı.

CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Sağlık Bakanı Filiz Besim, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, milletvekilleri, partililer, EDON Genel Sekreteri Hristos Hristofyas, EDON Temsilcileri de katıldı.
Etkinliğin başında barış ateşi yakıldı.

Etkinlikte konuşan, CTP Girne Gençlik Örgütü Başkanı Pembe Ardıç, geceye katılanlara teşekkür ederek, amaçlarının gelenekselleşen bu etkinlikte yeniden barış ateşini yakarak, yavaşlayan barış ve müzakere sürecine ivme kazandırılmasına katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Adada müzakere sürecinin iyi bir şekilde sonuçlanmasını gençler için büyük anlam ifade ettiğini vurgulayan Ardıç, bu etkinlikle müzakerecilere de mesaj vermek istediklerini dile getirdi.

 

Erhürman: “Biz barışa yazgılıyız eninde sonunda ona ulaşacağız”

CTP genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman da, Barış Ateşi etkinliğinin, CTP Girne Gençlik Örgütü’nün gelenekse bir etkinliğini olduğunu anımsatarak, etkinliğin geleneksel hale gelmesinin bir yandan sevindirici diğer yandan üzücü olduğunu söyledi.
“Etkinliğin geleneksel hale gelmesi biz bir yandan sevindiriyor diğer yandan üzüyor. Etkinlik güzel ama etkinliğin hedeflediği noktaya henüz ulaşamadık. Her yıl burada bir kez daha bu noktada toplandığımızda o yıl da o noktaya ulaşamadığımızı hissediyoruz” diyen Erhürman, bunun üzücü olduğunu kaydetti.

“Bizim geldiğimiz gelenek bize çok net olarak bir şeyi öğretti. Hedeflerimize ulaşmak için yol uzun olabilir, engebeli olabilir, kesintilerle karşılaşabiliriz, bazen umut yükselir bazen umut biraz daha azalır ama CTP ve CTP’liler olarak bizim özelliğimiz, umudumuz trendlere bağlı değildir. Umudumuz sıcaktır. Yol uzun da olsa, kısa da olsa, engebeli de olsa , o yol birlikte yürünecek ve sonuca eninde sonunda varılacaktır.” diye konuşan Başbakan Erhürman, bu yıl da barış ateşini senenin sonunda barışa ulaşmanın umuduyla yaktıklarını kaydetti.

Müzakere sürecindeki duraklamaya rağmen umutlu olduklarını söyleyen Erhürman, “Biz barışa yazgılıyız eninde sonunda ona ulaşacağız.” diye konuştu.

Barış Ateşi etkinliğinde, iki toplumlu Dance For Peace ekibinin folklör gösterisi ve Çağdaş Aydaş’ın müzik dinletisi de yer aldı.

Etkinlikte ayrıca katılımcılara, müzakerecilere iletilmek üzere dileklerini de dilek ağacına yazarak astı. (BRT)

50091184_10215307792622989_6271385437437165568_n.jpg

50081041_1864228530352676_2712718627101999104_n.jpg

Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur
Etiketler : ,