1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Baraka'dan "Dünya Tiyatrolar Günü" Mesajı
Barakadan Dünya Tiyatrolar Günü Mesajı

Baraka'dan "Dünya Tiyatrolar Günü" Mesajı

’Yaşamak görevdir yangın yerinde. Yaşamak, insan kalarak’ diyen şaire kulak veriyor ve insan kalmak, hayata tutunmak için tiyatroya sarılıyoruz. Çünkü tiyatro hayattır”

A+A-

Baraka Tiyatro Ekibi, ülkeyi ve dünyayı daha güzele doğru değiştirmek için repliklerle, şarkılarla, danslarla sahneden ve sokaktan toplumsal mücadeleye, emekten ve barıştan yana katkı koymaya çalıştıklarını belirtti.

Baraka Tiyatro Ekibi, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “’Yaşamak görevdir yangın yerinde. Yaşamak, insan kalarak’ diyen şaire kulak veriyor ve insan kalmak, hayata tutunmak için tiyatroya sarılıyoruz. Çünkü tiyatro hayattır” dedi.

Ülkeyi yönetenlerin, genelde sanata özelde ise tiyatroya verdikleri kıymeti bir kez daha gözden geçirmekte olduklarını kaydeden Baraka mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Ve görüyoruz ki onlar için sanat, resepsiyonlarda boy göstermek, kürsülerden boş nutuklar çekmek ve değerli sanatçılarımızı hiçe sayıp Ankara’ya yaranmak için Türkiye’nin popüler isimlerine ödüller vermekten ibaret... Onlar için sanat, şov yapma ve oy toplama aracı...

Oysa bizim için sanat, sanatçısıyla seyircisiyle, toplumu ve dünyayı değiştirmek için prova yapan bir örgüt... Bizim için tiyatro, halkın çıkarlarını işaret eden ve egemenlerin maskesini düşüren bir sahne...

Bu nedenledir ki ülkemizin en ilerici tiyatroları gözden çıkarılıp kapatılmak isteniyor. Yıllardır talep edilmesine rağmen hala bir sahne inşa edilmiyor. Özellikle muhalif oyunlar oynayan amatör dernek tiyatroları yok sayılıyor, sesleri kısılmak isteniyor...

Ezilenlerin Tiyatrosu’nun kuramcısı Augusto Boal’ın dediği gibi “Belki de tiyatro kendi içinde devrimci değildir ama hiç kuşku yok ki tiyatro bir devrim provasıdır”. Provalar sürüyor...” (tak)

Bu haber toplam 2487 defa okunmuştur