1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Balkan Turları Fırsatları ve Kampanyaları
Balkan Turları Fırsatları ve Kampanyaları

Balkan Turları Fırsatları ve Kampanyaları

Benzersiz doğasıyla renkli eğlence hayatını buluşturan Kıbrıs, en sık tercih edilen yurt dışı seyahat rotaları arasındadır. Akdenizin gözde konumlarından olan bu tatil cenneti, her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrar.

A+A-

YENIDUZEN ADVERTORIAL

Benzersiz doğasıyla renkli eğlence hayatını buluşturan Kıbrıs, en sık tercih edilen yurt dışı seyahat rotaları arasındadır. Akdenizin gözde konumlarından olan bu tatil cenneti, her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrar. Üstelik Kıbrıs, Türkiye’den vizesiz yurt dışı turlarına gitmek isteyenlere de kucak açar. Benzer şekilde vizeniz olmadan gezip görebileceğiniz doğa harikası ve kültür mozaiği Balkan ülkeleri de bulunur. Dilerseniz vizesiz yurt dışı turlarına dair detayları bu yazıdan öğrenebilirsiniz. 

Vizesiz Yurt Dışı Seyahati En Doğru Şekilde Nasıl Planlanır?

Yurt dışına çıkma hayalinizi, vize işlemleriyle uğraşmaktan çekindiğiniz için erteliyor olabilirsiniz. Bu süreçlerle vakit kaybetmeden farklı ülkeleri keşfetmenin tadını çıkarabileceğiniz vizesiz turlar bulunur. Söz konusu yerlere kimlik kartınızı göstererek girmeniz mümkün olur. Ancak vizesiz yurt dışı seyahatlerinizi en doğru şekilde planlamak için bazı detayları gözetmenizde fayda vardır. Bu bağlamda dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

Vizesiz girilen ülkelere göre değişen konaklama süreleri vardır. Genelde bu süreler 30, 90 ve 180 gün olarak değişiklik gösterir. 

Seyahat edeceğiniz ülkedeki konaklamaya uygun bölgeleri detaylıca araştırmanız gerekir. 

Gezilecek turistik konumları öğrendiğinizde dolu dolu bir süreç geçirme şansınız artar. 

Ülkenin tarihini ve kültürünü yakından deneyimlemek için yöresel yemekleri öğrenmenizde yarar vardır. 

Dünyanın farklı konumlarında vizesiz ziyaret edebileceğiniz ülkeler bulunur. Bu ülkeleri hava koşullarından olumsuz etkilenmeden gezmek için mevsim koşullarına dair ayrıntıları bilmeniz önemlidir. Örneğin seyahat için bahar aylarının tercih edilmesi, Balkan turu yapacaklara tavsiyeler arasında ilk sıralarda yer alır. Böylece seyahat sırasında aşırı sıcak ya da soğuk havalardan dolayı sorun yaşamayı önleyebilirsiniz. 

Vizesiz Yurt Dışı Seyahat Deneyimi Yaşayabileceğiniz Rotalar Nerelerdir?

Vizesiz yurt dışı turlarında rağbet gören rotalar arasında Kıbrıs vardır. Doğası ve tarihiyle tercih sebebi olan Kıbrıs’a yeni tip çipli T.C. kimlik kartınızla seyahat edebilirsiniz. Kıbrıs otelleri, farklı konseptleri ve konaklama seçenekleriyle ziyaretçilerini ağırlar. Denize sıfır konumlarda ve yemyeşil ormanların içerisinde yer alan bu tesislerde unutulmaz günler geçirebilirsiniz. Üstelik burada gezip görebileceğiniz pek çok destinasyon vardır. Kıbrıs gezilecek yerleri şöyledir:

Salamis Antik Kenti

Bellapais Manastırı

Karpaz Yarımadası

Othello Kalesi

Maraş Mahallesi

Turistik konumları ziyaret ettikten sonra yavru vatanın eşsiz mutfağından tatlar da deneyebilirsiniz. En ünlü Kıbrıs yemeklerinin ilk sıralarında şeftali kebabı, kleftiko ve kolakas gelir. Vizesiz yurt dışı turları için balkan ülkelerini de tercih edebilirsiniz. Balkan turu seçenekleri; Sırbistan, Makedonya, Karadağ ve Bosna Hersek gibi ülkeleri ziyaret etme imkanı verir. Vizesiz Balkan turu sayesinde bu ülkelerdeki tarih kokan yapıları yakından görme şansınız olur. Ayrıca farklı lezzetlerle tanışmanızı sağlayacak Balkan yemeklerini de tadabilirsiniz. 

 

Yurt Dışına Çıkarken Vizesiz Ülkeleri Tercih Etmenin Sunduğu Avantajlar Nelerdir?

Yurt dışı seyahatleri için vizesiz gidilecek ülkeleri tercih ettiğinizde ani kararlar almanız mümkün hale gelir. Yani tatil yapmak ve yeni yerler keşfetmek için vizenizin çıkmasını beklemenize gerek kalmaz. Böylelikle bazı belgeleri toplamak ve konsolosluğa başvurmak gibi süreçlerle uğraşmadan yurt dışına gidebilirsiniz. Vizesiz yurt dışı turlarının bir diğer avantajı da yasal prosedürler için ücret ödemenize gerek kalmamasıdır. Vize almak isteyenlerden beklenen servis ücreti gibi masrafları katlanmayacağınız için seyahatiniz daha uygun hale gelir. 

Benzersiz Fırsatlarla Dolu Vizesiz Yurt Dışı Turları için Setur’u Ziyaret Edin!

Hayalinizdeki seyahati eksiksiz olarak planlamak için Setur’dan destek alabilirsiniz. Setur, kapsamlı rotalar içeren vizesiz yurt dışı turları sayesinde az zamanda dolu dolu bir gezi yapmanıza olanak tanır. Balkanların eşsiz atmosferini yakından solumanızı ve Kıbrıs’ın eğlenceyle doğayı buluşturan imkanlarından yararlanmanızı sağlar. Üstelik üyelere özel avantajlarla bütçeniz dahilinde seyahat etmenize de yardımcı olur. Eğer siz de “Fırsatlar süperse Setur!” diyorsanız yurt dışı turlarına rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

Bu haber toplam 3087 defa okunmuştur