1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bakan'dan KTÖS'e:Statükolarını mı koruyorlar?
Bakan'dan KTÖS'e:Statükolarını mı koruyorlar?

Bakan'dan KTÖS'e:Statükolarını mı koruyorlar?

Tepkileri YENİDÜZEN’e yorumlayan Eğitim Bakanı Özdemir Berova “Bu ülkede kendi statükolarını mı koruyorlar?” diye sordu

A+A-

Fehime ALASYA

Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) öğrencileri, AÖA ile Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) arasında imzalanan işbirliği protokolüne tepkileri YENİDÜZEN’e yorumlayan Eğitim Bakanı Özdemir Berova “Bu ülkede kendi statükolarını mı koruyorlar?” diye sordu.

Okulun kapatılacağı savları tamamen geçersiz olduğunu belirten Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, sendikaların ve okul öğrencilerinin bu duruma karşı çıkmasına anlam veremediğini belirtti. “Bu ülkede kendi statükolarını mı koruyorlar? Vizyon gelişmesine karşı mı duruyorlar?” diye soran Berova, okula zarar geleceği iddialarının somut olarak açıklanması gerektiğini kaydetti. 

“Bu okulun öğrencilerine ne zarar gelecektir onu somut olarak çıkıp açıklasınlar…”

İşte Bakan Berova'nın sözleri: “Okulun kapatılacağı iddiaları tamamen yalandır. Bu protokol çerçevesinde, okulda okuyan öğrencilere çift diploma alma imkânı tanınmıştır. Bu da öğrenciye Türkiye’de master, doktora gibi eğitim ve öğrenim yapabilecekler. Ayrıca LAÜ’nin çok değerli marka olmuş hocaları da AÖA öğrencilerine ders verebilecek. Okulun vizyonu genişleyecek. İçe kapanık değil, daha geniş vizyonlu okul haline dönecek. AÖA yapısı güçlendirildi. AÖA, bu protokol çerçevesinde ülkede adına yakışır okul olmaya devam edecektir.

Protesto edenlerin ne yapmaya çalıştığını anlamadım, neden, neyi kaybetmekten korkuyorlar anlamış değilim. Kaygılarını anlamış değilim… Okulun kapatılacağı savları tamamen geçersizdir. Bu ülkede kendi statükolarını mı koruyorlar? Vizyon gelişmesine karşı mı duruyorlar?

Bu okula nasıl zarar gelecek somut herhangi bir açıklamaları yoktur… Bu okulun öğrencilerine ne zarar gelecektir onu somut olarak çıkıp açıklasınlar…”

 

Bu haber toplam 3240 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler