1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bafra’daki ‘kaçak lojman’ inşaatı durduruldu!
Bafra’daki ‘kaçak lojman’ inşaatı durduruldu!

Bafra’daki ‘kaçak lojman’ inşaatı durduruldu!

Bafra’da bulunan Kaya Artemis Otel’in girişinde bulunan Vakıflara ait araziye ‘kaçak’ lojman inşaatı yapılmaya başlandı, İskele Kaymakamlığı ‘izinsiz’ yapıyı durdurdu

A+A-

Didem MENTEŞ

Bafra’da bulunan Kaya Artemis Otel’in girişinde bulunan Vakıflara ait araziye ‘kaçak’ lojman inşaatı yapılmaya başlandı, İskele Kaymakamlığı ‘izinsiz’ yapıyı durdurdu. Bafra Turizm Alanı Emirnamesi kapsamında bulunan araziye ‘futbol sahası izniyle’, 3 katlı lojman yapmaya başlayan otel yetkilileri, Şehir Planlama Dairesi’nden gerekli ‘onay’ı almadan inşaatı başlattı.

YENİDÜZEN’e konuşan Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, lojman projesi için Şehir Planlama Dairesi’nden gerekli onayın alınmadığı için inşaatın İskele Kaymakamlığı tarafından durdurulduğunu açıkladı.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise bir süre önce projeyi yürüten yetkililerinin belediyeye gelerek taslak üzerinde ön görüşme yaptıklarını ancak ‘izin’ konusunda belediyeye resmi bir yazı ulaşmadığını dile getirdi. 

Bafra Turizm Alanı Emirnamesi kapsamında bulunan araziye ‘futbol sahası izniyle’, 3 katlı lojman yapmaya başlayan otel yetkilileri, Şehir Planlama Dairesi’nden gerekli ‘onay’ı almadan inşaatı başlattı.

300 odalı lojman yapımı!

Turizm Yatırım Bölgesi içerisinde yer alan Kaya Artemis Otel’in ön girişindeki arazide kaçak yapı başlatıldı. Futbol sahası izniyle, 300 odalı bir lojman yapmak için izinsiz inşaat başlatan otel yetkililerinin, su ve kanalizasyon sistemi için de bir süre önce Mehmetçik Belediyesi ile ön görüşme yaptığı öğrenildi. Şehir Planlama Dairesi’nden gerekli ‘izni almadan’ temeli atılarak hızla yapımına başlanan inşaat çalışmalarının geçtiğimiz günlerde durdurulduğu belirtildi.

YENİDÜZEN’e konuşan Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, lojman projesi için Şehir Planlama Dairesi’nden gerekli onayın alınmadığı için inşaatın İskele Kaymakamlığı tarafından durdurulduğunu açıkladı.

Esenyel: “İnşaat durduruldu”

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, lojman projesi için Şehir Planlama Dairesi’nden gerekli onayın alınmadığı için inşaatın İskele Kaymakamlığı tarafından durdurulduğunu doğruladı. İsmet Esenyel, inşaatla ilgili diğer dairelerden gerekli izinlerin çıktığını belirterek, söz konus yer için ÇED raporunun da alındığını açıkladı. Esenyel, Şehir Planlama Dairesi’nden gerekli onay çıktıktan sonra inşaatın yeniden başlayacağını ifade etti.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise Turizm Yatırım Bölgesi içerisinde bulunan arazideki inşaatla ilgili bir süre önce proje yetkililerinin belediyeye gelerek su ve kanalizasyon sistemiyle ilgili ön görüşme yaptığını ancak ‘izin’ konusunda belediyeye resmi bir yazı ulaşmadığını söyledi 

Sarıçizmeli: “Projeyle ilgili ön görüşme yaptılar”

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise söz konusu arazide bir yapı başladığını söyleyerek, bu arazinin spor alanı olarak kiralandığını aktardı. Sarıçizmeli, bir süre önce projeyi yürüten yetkililerinin belediyeye gelerek su ve kanalizasyon sistemiyle ilgili proje taslağı üzerinde ön görüşme yapıldığını aktardı. Söz konusu alanın Turizm Yatırım Bölgesi içerisinde yer aldığını, bu gibi yerlere yapılan yatırımlarda teşvik alındığını aktaran Sarıçizmeli, “bu teşvikin içine lojman girer mi, giriyorsa eğer bu anomali bir durumdur” dedi. Cemil Sarıçizmeli, Turizm Yatırım Bölgesi içerisinde bulunan  inşaatlarla ilgili Şehir Planlama Dairesi’nden ‘izin’ alındığı, belediyelerin ise uygunluk yazısı verdiğini aktararak, söz konusu arazideki inşaatın izniyle ilgili belediyeye resmi bir yazı ulaşmadığını söyledi.

kacak.jpg

 Otelin karşısındaki arazi içerisinde futbol sahası bulunuyor. Sahanın yanına kaçak lojman yapımı başlatıldı

Bu haber toplam 4595 defa okunmuştur
Etiketler : , ,