1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ayça Alav cinayeti: Zanlılar 3 ay cezaevine gönderildi
Ayça Alav cinayeti: Zanlılar 3 ay cezaevine gönderildi

Ayça Alav cinayeti: Zanlılar 3 ay cezaevine gönderildi

Lefkoşa’da 22 Aralık 2023’de Ayça Alav'ın iş yeri içerisinde öldürülmesi ile ilgili zanlılar Brayn Gibip Camerounaise ve Vinel Sidrick Mbouhomtchomite teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Serap ŞAHİN

Lefkoşa’da 22 Aralık 2023’de Ayça Alav'ın iş yeri içerisinde öldürülmesi ile ilgili zanlılar Brayn Gibip Camerounaise ve Vinel Sidrick Mbouhomtchomite teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. İleride yargılanmak üzere 3 ay süre ile cezaevine gönderilmelerine karar verildi.

Her iki zanlının da üniversite öğrencisi olduğunun belirlendiğini açıklayan polis, zanlıların sirkat ettiği paraları ülkelerine gönderdiklerini mahkemeye aktardı.

 

“Taammüden adam öldürme” ve “sirkat” suçlarını işlediler

Mahkemeye detayları aktaran polis memuru 22 Aralık saat 14.47’de olayın meydana geldiğini hatırlattı. Lefkoşa Vakıflar Sokak’ta bulunan Hit Bit isimli iş yerinde çalışan Brayn Gibip Camerounaise ve arkadaşı Vinel Sidrick Mbouhomtchomite, Ayça Alav’ın ellerini ve ayaklarını emniyet kemeri ve plastik bantlarla bağlayarak, ağzını da koli bandıyla bağlayarak “taammüden adam öldürme” suçunu işlediklerini kaydetti.

Polis, zanlıların döviz bürosundaki parayı da sirkat ederek soygun suçunu işlediklerini mahkemeye aktardı. Zanlıların aynı gün güneye geçtiklerinin tespit edildiğini belirten polis, 23 Aralık’ta Ayça Alav’a otopsi yapıldığını ve ölüm sebebinin ağız, burun kapanması ve boyun zedelenmesi olduğunu söyledi. Zanlıların 8 Ocak’ta Pile’de tespit edilerek tutuklandıklarını belirten polis, her 2 zanlının da gönüllü ifade verdiğini ve suçlarını kabul ettiklerini söyledi.

 

Her ikisi de üniversite öğrencisi çıktı

Polis, yapılan kamera görüntülerinde maktulün olay yerine girişinden sonra zanlılardan başka birinin girmediğinin tespit edildiğini ve 17 gün sonra tutuklandıklarını kaydetti. Polis, her 2 zanlının da üniversite öğrencisi olduklarının belirlendiğini mahkemeye aktararak, zanlıların yargılanıncaya kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmelerini talep etti.

 

Sirkat ettikleri parayı ülkelerine gönderdiler

Polis yapılan soruşturma kapsamında zanlıların 36 bin Dolar, 10 bin Euro, 8 bin Sterlin ve 138 bin TL sirkat ettiklerini, 2 bin 300 Euro’nun da üzerlerinde bulunduğunu açıkladı. Polis, sirkat edilen paranın tamamının nerede olduğunu sorulduğunda ise ülkelerine gönderdikleri söylediklerini mahkemeye aktardı.

 

3 ay süre ile cezaevine gönderildiler

Mahkemede söz alan zanlı Brayn Gibip Camerounaise ,”Biz bu eylemi gerçekleştirmek istememiştik çok üzgünüz. Yaptığımız şey çok kötü bir şey. Özür dileriz lütfen bizi affedin” derken diğer zanlı da “Özür dileriz kadını öldürmek istemedik öyle bir niyetimiz hiçbir zaman olmadı. Çok pişmanız. Bir suç işledik bunun da bir cezası olacaktır” şeklinde konuştu. Mahkeme, zanlıların ileride yargılanmak üzere 3 ay süre ile cezaevine gönderilmelerine karar verdi.

Bu haber toplam 2249 defa okunmuştur
YENİDÜZEN Muhabir