1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AstraZeneca aşısı geldi
AstraZeneca aşısı geldi

AstraZeneca aşısı geldi

AB üzerinden adaya gelen 2 bin doz AstraZeneca aşısı az önce Kermiya Geçiş noktasından kuzeye ulaştı.

A+A-

AB üzerinden adaya gelen 2 bin doz AstraZeneca aşısı az önce Kermiya Geçiş noktasından kuzeye ulaştı. Aşıları teslim alan İki Toplumlu Sağlık Komitesi Eş Başkanı Doktor Cenk Soydan, iki bin doz Astra Zeneca aşının hemen kullanacağını söyledi.

2 bin doz AstraZenaca aşısı Kermiya Geçiş noktasında Sağlık Bakanlığına teslim edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dr. Berna Çelik Doğruyol, dün akşam yaptığı açıklamada 2 bin doz AstraZeneca aşısının bugün Kıbrıs'ın kuzeyine ulaşacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulmuş olan, Birleşmiş Milletler gözetimindeki iki taraflı Sağlık Teknik Komitesi vasıtasıyla Avrupa Birliği’nden Ocak ve Şubat aylarında kuzeye ulaştırılan 4 bin 500 dozluk Pfizer/BioNTech Covid-19 aşılarının ardından, 2 bin doz AstraZeneca aşılarının bugün yetkililer tarafından teslim alınacağı ifade edilmişti.

Bunun yanında Türkiye tarafından ülkeye COVID-19 salgınıyla mücadele için bugüne kadar 80 bin doz Sinovac aşı gönderildiği de belirtilmişti.

 “Öncelik kronik hastalar”

Cenk Soydan, söz konusu aşıların daha önce Avrupa Birliği’nden teslim alınan Pfizer-Biontech aşıları gibi -70 derecede saklama şartı olmadığını, bugünden itibaren kullanılmaya hazır olduklarını kaydetti. 
Önceliklerinin kronik hastalar olduğunu belirten Soydan, 65 yaş üstü vatandaşlar ve sağlık çalışanlarının aşılarının tamamlanmasının ardından, 55-65 yaş arası kronik hastaların aşılanmaya başlandığını söyledi.
Soydan, Avrupa Birliği’nden gelecek rapid (hızlı tanı) testlerinin de henüz Güney Kıbrıs’a gelmediğini, gelir gelmez bu testlerin de teslim alınacağını kaydetti.

 

Bu haber toplam 2518 defa okunmuştur
Etiketler : ,