1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Aşılılara antijen testler yeniden ücretsiz oluyor
Aşılılara antijen testler yeniden ücretsiz oluyor

Aşılılara antijen testler yeniden ücretsiz oluyor

HÜKÜMET oluşan tepkiler sonrasında geri adım atmaya hazırlanıyor, AŞILI kişilere hızlı (antijen) testlerin yeniden ücretsiz olması yönünde karar alındığı öğrenildi.

A+A-

HÜKÜMET oluşan tepkiler sonrasında geri adım atmaya hazırlanıyor, Bakanlar Kurulu'ndan AŞILI kişilere hızlı (antijen) testlerin yeniden ücretsiz olması yönünde karar alınması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı ile Başbakan, ayrıca Eğitim Bakanlığı arasındaki "test krizi" yeni bir noktaya geldi, hükümet yeni kararlar almak için kararlar üretti.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin görüşünün de "tüm testlerin ücretli olması kabul edilemez" yönünde olduğu öğrenildi.

YENİDÜZEN'e güvenilir kaynaklardan ulaşan bilgilere göre şu kararların alınması bekleniyor.

1- AŞILI yurttaşlara ANTİJEN testler ücretsiz yapılacak.

2- PCR Testleri ücretli olacak. Tek istisna antijen testi pozitif çıkanlar ve pozitif vakalarla temaslılara yönelik uygulanacak.

3- KAPALI mekanlara girişte “çift aşılı” yurttaşlardan güneyde olduğu gibi test istenmeyecek.

4- YABANCI ülke yurttaşları tüm testler için ücret ödeyecek.

5- AŞISIZ kişiler 40 TL karşılığı test yaptırabilecek. Kapalı ya da açık tüm kalabalık mekanlara aşısız kişilerin girişi 72 günlük testle mümkün olacak.

Bakanlar Kurulu ya da Başbakan Ersan Saner'in, Bulaşıcı Hastalık Üst Komitesi ve Sağlık Bakanlığı'nın da talepleri doğrultusunda yeni kararlar açıklaması bekleniyor.

Bu haber toplam 11812 defa okunmuştur