1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Asgari ücrette gözler Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu’nda
Asgari ücrette gözler Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu’nda

Asgari ücrette gözler Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu’nda

Aralık ayı açlık sınırının 18 bin 668 TL,  yıllık enflasyon oranın ise yüzde 83,63 açıklanmasıyla birlikte gözler asgari ücret toplantısına çevrildi.

A+A-

Serap ŞAHİN

Aralık ayı açlık sınırının 18 bin 668 TL,  yıllık enflasyon oranın ise yüzde 83,63 açıklanmasıyla birlikte gözler asgari ücret toplantısına çevrildi. Asgari ücret masasının geçen hafta YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmede işçi kanadı hayat pahalılığının altında kalacak olan bir rakamı asla kabul etmeyeceklerini vurgulamış, bakanlık ise verilerle hareket edeceğini söylemişti.

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren ekonomistler ise hayat pahalılığının dövizle orantısız olarak yükseldiğine işaret etmiş, bunu denetimsizliğe yorumlamışlardı.


Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu:

“Hayat pahalılığının altında bir rakamı kabul etmiyoruz”

Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu asgari ücret masasının toplanması ile ilgili henüz resmi bir yazının gelmediğini belirtmiş, Çalışma Bakanı’nın katıldığı canlı yayın programında bu haftayı işaret ettiğini söylemişti.

Çalışma Bakanı’nın Aralık ayı enflasyon oranı açıklaması ile ilgili de konuşan Serdaroğlu, bakanlığın asgari ücret masasına bu verilerle oturacağını söylemiş, İstatistik Kurumu’nun açıkladığı rakamlar ile yaşanan hayat pahalılığının örtüşmediğine dikkat çekmiş, açlık ve yoksulluk sınırını tekrar hesaplayacaklarını belirtmişti. 

Serdaroğlu YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamasında, işçi kanadının hayat pahalılığının altında kalan bir rakamı kabul etmeyeceğini vurgulamıştı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu:

“Veriler ile hareket edilecek”

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu geçen hafta YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamasında hayat pahalılığı oranlarına göre hareket edeceğini ifade etmiş aynı zamanda işverenler sendikasının üye değişikliği yapacağını ve asgari ücret masasını toplamak için bunun da beklendiği bilgisini vermişti. Bakan Gardiyanoğlu, veriler ile hareket edeceğini vurgulamıştı.

EKONOMİSTLER NE DEMİŞTİ? 

Ekonomist Erdal Güryay:

“Yaşanan fiyat artışları dövizle uyuşmuyor”

Ekonomist Erdal Güryay, TL’nin döviz karşısındaki değer kaybının fiyatlara yansırken yaşanan değişimin çok yüksek ve dengesiz olduğunu ifade etmiş, hayat pahalılığını durduracak önlemler alınmadığı durumda döngünün durmayacağını kaydetmişti.

Güryay, kontrolsüz fiyat artışının ülkedeki denetimsizlikten kaynaklandığı ifade etmişti.

 

Ekonomist Mustafa Baturalp:

“Hayat pahalılığını işverenler yaratıyor”

Ekonomist Mustafa Baturalp, asgari ücretin diplerde olduğuna işaret etmiş, kamu görevlilerin başlangıç maaşı ile asgari ücret arasında büyük bir fark olduğunu belirtmişti. Baturalp, sorunların çözülebilmesi için denetimlere dikkat çekmişti.

 

Bu haber toplam 3261 defa okunmuştur
YENİDÜZEN Muhabir
Etiketler :