1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. 'ARTIK DÜRÜST VE ADİL YÖNETİM'
'ARTIK DÜRÜST VE ADİL YÖNETİM'

'ARTIK DÜRÜST VE ADİL YÖNETİM'

“Parti rozetine bakmadan Güzelyurt insanını içtenlikle seviyorum” diyen Osman Bican’dan anlamlı mesajlar

A+A-

“Artık değişim zamanıdır” şeklinde konuşan Güzelyurt Belediyesi Başkan Adayı Osman Bican, halkın kendisine bu yönde çok güçlü mesajı verdiğini anlattı.
 

Meltem SONAY


“Güzelyurt artık değişim istiyor” diyen Güzelyurt Belediyesi Başkan Adayı Osman Bican, yeni bir dönemin başlayacağını belirtti.

CTP, TDP ve DP'nin desteklediği Osman Bican "Kazanacağız, Güzelyurt’ta yeni bir dönem başlayacak" diye konuşuyor. Bican, “Dürüst, katılımcı, tüm halka yasalar karşında eşit mesafede bir belediye sözü veriyoruz. Yaşlısı için genci için çok daha sosyal bir belediye vaadimiz vardır” diyor.

Bölgede parti rozetlerine bakılmaksızın çok ciddi bir destekle karşılaştığını belirten Osman Bican, “Güzelyurt insanını parti rozetine bakmaksızın içtenlikle seviyorum, bu sevgimin karşılığında çok ciddi bir destek var” şeklide düşüncelerini açıklıyor.

5 dönem, 20 yıldır aynı kişi tarafından başkanlık edilen belediyeyle ilgili kayırmacılığın yanı sıra, şeffaflıktan uzak, yasa tanımaz bir yapının şikayet konusu olduğuna işaret eden Başkan Adayı Osman Bican, katılımcı bir anlayışla yönetilen, şeffaf, hesap verebilir, dürüst, yasalara saygılı, halka yasalar karşında eşit mesafede bir belediye taahhüt ediyor.

  • YENİDÜZEN: Çalışmalar nasıl gidiyor?
  • Osman BİCAN: Seçim çalışmaları müthiş bir hızla, yoğun bir tempoyla devam ediyor. İnsanlarla iç içe olmak müthiş bir şey. Ummadığımız, beklemediğimiz insanlar bize kucak açıyor. Geçtiğimiz seçimde de vardı ama bu sefer çok başka… Çok farklı bir hava var. Ben UBP’li insanların evine giremezdim, şimdi evlerini açıyorlar, ne yapabiliriz diyorlar. Hava çok iyi…

 

 “Güzelyurt insanını parti rozetine bakmaksızın içtenlikle seviyorum, bu sevgimin karşılığında çok ciddi bir destek var.”

 

  • YENİDÜZEN: Peki Osman Bican niçin aday?
  • Osman BİCAN: 20 yıldır Güzelyurdumuz'un pek iyi yönetilmediğine inandığım için aday oldum. 2014’te aday olduğumda insanlar bana, ‘Bekle, sana bir şans vereceğiz ama şu anda değil’ dedi… 2014’teki seçimden sonra ben bu şekilde aldım mesajı. 2014’ten bu yana ben insanlardan kopmadım, seçimi kaybettim ertesi gün insanlarla iç içe oldum, kaybetmeme rağmen gidip teşekkür ettim. Bu süreç içerisinde de insanlar bana dedi ki, ‘Artık değişim zamanı geldi, bunu da seninle yapacağız… Bunu gördüm, bunu okudum. İnsanlar iyi günlerinde, kötü günlerinde bana hep bu mesajı verdi, rozete bakmadan talep etti… İlk zamanlarda bağımsız çıkmam da istendi hepsini değerlendirdik ama parti çatımızdır.
     
  • YENİDÜZEN: Gördüğümüz kadarıyla parti rozetine bakılmaksızın, birçok kesimden destek görüyorsunuz…
  • Osman BİCAN: Biraz da kişiliğimden kaynaklanıyor bu… İnsanlar ‘sen bizi biz olduğumuz için seven’ der. Ben insanlarla her türlü iç içe olduğumdan, rozete bakmadan ilişkilerimi yürüttüğümden her kesimle yakın ilişkiler içerisindeyim.
    Rozete bakılarak hareket edecek olsan, bu kentin içerisinde gruplaşmalar olur. Bizim daha da kaynaşmamış lazım. Rozetlerimiz bahanemizdir, dostluklarımıza engel değildir. Biz böyle harmanlandık ve bu yola çıktık, şimdi de semeresini görüyoruz. Hep birlikte yürüyoruz.
     
  • YENİDÜZEN: Bölgede ittifak fiilen sağlandı mı?
  • Osman BİCAN: Sağlandı. Tanıtım gecemizde, Cemal Başkanla, Serdar Başkan’ın gelip konuşma yapmasıyla birlikte çok güzel bir heyecan da yakalandı. Bugün DP, TDP binalarında bizim pankartlarımız asılıdır. Evlere bile giderken tüm dostlarımız bize katkı yapıyor. Çok iyi bir işbirliği ile güzel bir yolda yürüyoruz.

 “Dürüst, katılımcı, tüm halka yasalar karşında eşit mesafede bir belediye sözü veriyoruz. Yaşlısı için genci için çok daha sosyal bir belediye vaadimiz vardır”

 

  • YENİDÜZEN: Güzelyurt’ta şu anda görünen en ciddi sorun ve ilk adım atılması gereken konu nedir?
  • Osman BİCAN: Güzelyurt’ta şu anda en önemli sorun belediyenin içidir. Belediye halkımıza eşit mesafede değil. Kayırmacılığın hat safhada olduğu, şeffaflığın bulunmadığı bir dönem yaşıyoruz.
    Yasa tanımaz adımlar Sayıştay raporlarına da yansımıştır. Sayıştay Raporu 2011 yılına ait olmasına rağmen, 2016 yılında yayınlandı ancak buna rağmen benzer yanlışlara aynen devam ediliyor. Yasaları beğenmeyebiliriz ancak yasaları uygulamama gibi bir lüksümüz yoktur.
    İhaleler olsun, personele yönelik tavırlar olsun, mal alımı olsun her konuda bir kayırmacılık vardır.
    Yasayı uygulamadığın sürece ne uygulayacaksın? Kendine göre yasa çıkarırsan ne olur? KAOS… Kendinizi yasaların üzerinde görmek, büyük tehlike... Artık burası benimdir diye hükmedip kendi kurallarınla yönetim artık Güzelyurt’a zarar veriyor… Şu anki yönetim sanırım uzun senelerin de yarattığı bir sonuçla kendini yasaların üzerinde görüyor. Bizim şeffaf, dürüst, hesap verebilir bir yapının oluşması için gailemiz vardır, bunun için yola çıktık. Belediye halka dönük olmalı, herkese eşit mesafede durmalı. Adam kayırmacılık yapmamalı.
    Belli başlı esnafı kullanmamalı… Burada bu da yaşanıyor... Esnaf da, sanayici de şikayetçi. Bu düzenin değişmesi gerekiyor. Halkımızla iç içe, şeffaf bir yönetim anlayışının gelmesi gerekiyor.
    Halkın da olacağı katılımcı bir anlayışla belediyeyi yeniden dizayn etme hedefindeyiz.
     
  • YENİDÜZEN: Belediye Meclisi Üyeliğiniz de oldu… Bahsettiğiniz dışlama Belediye Meclisi için de geçerli mi?
  • Osman BİCAN: İki dönem Belediye Meclisi Üyeliği yaptım. Maalesef Belediye Meclisi olayların içerisinde olamıyor. Belediye meclislerine sadece gündemlerin gelip ‘evet’ veya ‘hayır’ şeklinde oylanması, oyçokluğunun sağlanması veya oybirliğinin bulunması konu değil. Bir adım atılacağında Meclis Üyelerinin de katkılarının olması önemli.
    Belediye Meclis Üyeliği bile katılımcı bir anlayışta olmayınca, fırsat verilmediği sürece nasıl bir belediye yönetilebilir? Tek adamcılık… Bizim gördüğümüz budur, tek adamcılık.
    Biz bu kenti katılımcı bir anlayışla ortak yönetmek istiyoruz, senin derdin, benim derdim olsun… Bunu başarırsak biz daha güzele gidebileceğiz.

“Bu kadar seneden sonra sahiplenme değil ama sanki belediyenin sahibiymiş gibi davranmaya başlayanlar var. Güzelyurt Belediyesi’nin tek sahibi, Güzelyurtlulardır.”

 

  • YENİDÜZEN: Mevcut belediye başkanı 5’inci hizmet dönemi tamamlanıyor. Bunun Belediye ve bölgedeki etkisi nedir?
  • Osman BİCAN: Bölgedeki değişim isteğinin en önemli nedenlerinden biri de bu… Bir yerde bu kadar fazla görev yaparsan orası benimdir dersin, “sahiplenirsin” diye bir söz var ya… Burada “sahibi gibi görürsün” anlayışı öne çıkıyor. Belediye Başkanı ve kendine yakın kimileri de ne yazıktır aynı noktaya geldi. Neredeyse belediyenin içi parsellenmiş durumda. Herkes bir yerden bir şeyler tutuyor. Bizim derdimiz çalışanlar değil, oradaki emekçilerle hiç değil; bizim derdimiz Güzelyurt Belediyesi’nin ve kentimizin tüm değerleriyle birlikte, tertemiz bir yönetim yaratmaktır. Bizim derdimiz halkımıza nasıl daha iyi hizmet verebileceğimizdir. Bu nedenle çalışanlarımızla da tekrardan oturup konuşacağız. Yaşananlar yaşanmıştır ama bugünden itibaren halkımıza daha iyi hizmet verebilmenin gailesi içerisinde olacağız. Eşitlikçi olmalıyız, adil olmalıyız. Halkımız artık belediyenin gülen yüzünü görsün, kimse ayrım yaşamasın. Güzelyurt Belediyesi’nin bir tek sahibi vardır, Güzelyurtludur.

 

“Gençlerimizin artık göç etmesini istemiyoruz, burada kalmasını istiyoruz. Şu anda bölgedeki yapılaşma daha çok öğrenciye yöneldi, biz bunu gencimize yönelik yapmayı düşünüyoruz.”

 

  • YENİDÜZEN:  Gençler Güzelyurt’tan halen göç etmeye devam ediyor… Gençleri Güzelyurt’ta tutmak, bu göçü önlemek için bir projeniz var mı?
  • Osman BİCAN: Gençleri Güzelyurt’ta tutmak için ilk olarak düşündüğümüz Sosyal Konut Projesi vardır. Gençlerimizin artık göç etmesini istemiyoruz, burada kalmasını istiyoruz. Şu anda bölgedeki yapılaşma daha çok öğrenciye yöneldi, biz bunu gencimize yönelik geliştirmeyi düşünüyoruz. Bunu da devlet, müteahhit, banka işbirliğinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Belediye bu süreçte öncülük yapacaktır. Bunu başardığımız anda hayal ettiğimiz geri dönüş de sağlarız. Yalnızca gençlerimiz değil, onlarla birlikte aileleri de gidiyor. Bu nedenle bu toplu konut projesini hayata geçirerek gençlerimizi burada tutmayı önemsiyoruz. Uzun vadenin sonunda gidenleri de geri getirmeyi başarırsak kentimiz daha da büyüyecek, daha da gelişecek. Bu büyüme ve gelişmeden herkes de faydalanacak. Gençler için heyecanlıyız. Ama unutulmasın ki, Güzelyurt’tan hiç ayrılmayan, bu şehirde hayatlarının ikinci bahalarını yaşayan insanlarımız da var. Özellikle yaşça ileri insanlarımızın çok daha sosyal projelere ihtiyaçları olduğunu da biliyoruz. Sağlık hizmetini bu insanlarımızın çok daha fazla ve kesintisiz ayağına taşımak, sosyal belediyeciliği ve ileri hizmeti her yaş grubuna sunmak istiyoruz.

 

CTP, TDP ve DP'nin desteklediği Osman Bican "Kazanacağız, Güzelyurt’ta yeni bir dönem başlayacak" diye konuşuyor…

 

  • YENİDÜZEN: Seçime sayılı günler kala vermek istediğiniz mesaj nedir?
  • Osman BİCAN:  20 yıldır belediyenin nasıl yönetildiği herkes tarafından görülmektedir, özellikle son dönemlerde yaşananlar da biliniyor. Her dönemin bir sonu vardır. Şimdi yeni ve çok daha adil, şeffaf, halkçı, sosyal bir dönemin başlangıç zamanıdır. Değişimin zamanı gelmiştir. Güzelyurt’ta bu mesajı alıyoruz. Bu nedenle diyoruz ki gelin belediyemizi birlikte yönetelim, gelin katılımcı bir anlayışla, şeffaf, hesap verebilir, dürüst, yasalara saygılı, halka da yasalar karşında eşit mesafede bir belediye yaratalım. Gelin 24 Haziran’da sandıktan hep birlikte çıkalım.

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-558.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 3404 defa okunmuştur