1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AP için geçişlerde kimlik sorgulanabilir
AP için geçişlerde kimlik sorgulanabilir

AP için geçişlerde kimlik sorgulanabilir

Kıbrıslı Türkler ev adreslerinde değişiklik yapıp yapmamaları gerektiğini öğrenmek için kimlik numaralarını vererek Vatandaşa Hizmet Dairesi ya da barikatlarda bulunan polislere sorgulama yapabilecek

A+A-


Avrupa Parlamentosu seçimleri için 80 binden fazla Kıbrıslı Türkün, Kıbrıs Cumhuriyeti seçim kütüğüne kayıtlı olduğu açıklanırken, “Geçiş ve kontrol noktalarında kimlik sorgulaması yapılabileceği” açıklandı.
Kıbrıslı Türkler, geçişler sırasında, kimliklerini sorgulayarak, seçimlerde oy vermek için adres bildirimi yaptırmaya ihtiyaçları olup olmadığını öğrenebilecek.
Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği kaydında adresini güneyde gösteren kişilerin, 2 Nisan’a kadar adres değişikliği yaptırmaları gerekiyor.
Bu yöndeki açıklamayı, Seçim Hizmetleri Başkanı Dimitris Dimitriou yaptı.
Dimitriou, Kıbrıslı Türklerin ev adresi değişikliklerini kaza amirliklerinde yapabileceklerini duyurdu. Kıbrıslı Türkler ev adreslerinde değişiklik yapıp yapmamaları gerektiğini öğrenmek için kimlik numaralarını vererek Vatandaşa Hizmet Dairesi ya da barikatlarda bulunan Nüfus Kayıt Dairesi yetkililerine veya kontrol noktalarında bulunan polise sorabilecekleri belirtildi.
2014’de onaylanan yasa tasarısına göre,  Kıbrıslı Türkler iki koşul altında seçim kütüğüne kayıt yaptırma hakkına sahip olabiliyorlar:
2000 yılından itibaren nüfus kayıt dairesi tarafından çıkarılan Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği almış olmaları ve nüfus kayıt dairesine kayıtlı olan resmi adreslerinin adanın kuzeyinde olması.
Dimitriou, bu hükümlere dayalı olarak, 2014’te yaklaşık 59 bin Kıbrıslı Türkün otomatik olarak seçim hakkına sahip olduğunu açıkladı ve “şu an elimizde bulunan veriler temelinde, Mayıs 2019’daki Avrupa seçimlerinde, 80 binden fazla Kıbrıslı Türkün seçim kütüğünde kayıtlı olması bekleniyor” dedi.
Dimitriou, 2 Nisan’a kadar tamamlanacak olan seçim kütüğü listeleri için Kıbrıslı Türklerin belirttikleri ev adreslerini araştırmaları ve gerekli olması durumunda değiştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı. 2 Nisan’dan sonra nüfus kayıt dairesinde kayıtlı olan ev adreslerinde gerekli değişikliklerin yapılmaması durumunda Kıbrıslı Türklerin oy kullanma hakkı olmayacak.
İlgili bir diğer soruya yanıt veren Dimitriou, seçim sandıklarının, 2014’de olduğu gibi, Pirgo Tilliria’dan başlayarak son geçiş noktası olan Derinya’ya kadar, çeşitli noktalara yerleştirileceğini duyurdu.

Bu haber toplam 1738 defa okunmuştur
Etiketler :