1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AÖA için yeni yol haritası aranıyor
AÖA için yeni yol haritası aranıyor

AÖA için yeni yol haritası aranıyor

Berova, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin devlet üniversiteleriyle işbirliği yapmasına imkan verecek bir çalışmanın gündemde olduğunu açıkladı.

A+A-

Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) devlet üniversiteleriyle işbirliği yapmasına imkan verecek bir çalışmanın gündemde olduğunu açıkladı.

Eğitim Bakanı Berova, bugün Akademi’yi ziyaret ederek öğretim görevlileri ve Akademi yetkilileriyle görüştü.

Berova’nın ziyaretinde konuşan Akademi Başkanı Doçent Doktor Zehra Özçınar, AÖA hakkında bilgi verdi. Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Doçent Doktor Hüseyin Yaratan ise Akademi’de bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek bu açıdan Bakanın ziyaretin önemli olduğunu dile getirdi.

“YENİ YOL HARİTASI…”

Bakan Özdemir Berova ise, konuşmasında, AÖA’nın kökleri eskiye dayanan ve marka haline gelmiş bir kurum olduğunu belirtti.

Akademi’de şu anda 16 öğretim görevlisinin 68 öğrenciye eğitim verdiğine işaret eden Berova eğitim görevlisi başına düşen öğrenci sayısının çok düşük olduğunu belirterek, burada sayısal anlamda bir anomali olduğuna dikkat çekti.

Mevcut sistem nedeniyle AÖA öğrencilerinin mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmalarının mümkün olmadığına da işaret eden Berova, tüm bu sorunları çözmek üzere yeni bir yol haritası hazırlamak için AÖA yetkilileriyle birlikte çalıştıklarını anlattı.

Berova bu bağlamda devlet üniversiteleriyle işbirliğinin gündemde olduğunu aktararak, bugünkü ziyaretle bu konuları AÖA eğitim kadrosuyla görüşmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bu haber toplam 2489 defa okunmuştur