
'ANAHTAR' İSTANBUL FİLM FESTİVALİ'NDE
Kuzey Kıbrıs’ta 35mm’ye basılan ilk filmi olma özelliğini taşıyan “Anahtar”, 31. İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek.
Kuzey Kıbrıs’ta 35mm’ye basılan ilk filmi olma özelliğini taşıyan “Anahtar”, 31. İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek.
Filmin iletişim sorumlusu Murat Obenler’in açıklamasına göre, 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden sonra bu kez de 31 Mart-15 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 31.İstanbul Film Festivali’nde izleyiciyle buluşacak.
Türkiye ve dünya sinemasının en yeni, kaliteli ve ödüllü filmlerinin gösterileceği 15 günlük sinema şöleni çerçevesinde 4 Nisan Çarşamba günü saat 16.00’da İstiklal Caddesi’ndeki Beyoğlu Sineması’nda yer alacak özel gösterime yönetmen Cemal Yıldırım da katılacak.
Yönetmen Cemal Yıldırım, gösterime girdiği 9 Mart Cuma gününden itibaren filmin çok iyi bir izleyici sayısına ulaştığını ve halkın “Anahtar” filmine büyük bir ilgi gösterdiğini ifade etti.
İstanbul Film Festivali gibi dünya festival literatüründe önemli bir yere sahip olan bir sinema etkinliğinde yer almanın kendileri için bir gurur kaynağı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, tüm dünyadan ve Türkiye’den gelen sinema eleştirmenleri ile İstanbul seyircisi önüne çıkacak olmanın daha şimdiden kendisini heyecanlandırdığını vurguladı.
Cemal Yıldırım’ın yönetmenliğini, Ferhat Atik’in senaristliğini ve yapımcılığını üstlendiği, tamamen yerli yapımı polisiye-drama türündeki “Anahtar”, Lefkoşa’da Lemar Cineplex ve Mısırlızade ile Galleria Sinemaları yanında Güzelyurt’ta da Lemar Sineması’nda gösteriliyor.