1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Yarından itibaren uzaktan eğitime geçiyoruz"
"Yarından itibaren uzaktan eğitime geçiyoruz"

"Yarından itibaren uzaktan eğitime geçiyoruz"

Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, yarından itibaren uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı. Amcaoğlu tüm okulların online eğitim vereceğini vurguladı. Amcaoğlu ayrıca 20 Şubat'ta yapılması planlanan Kolej Giriş Sınavı'nın da erteleneceğini duyurdu

A+A-

Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, yarından itibaren uzaktan eğitime hazır olduklarını açıkladı, yüz yüze eğitimin durdurulacağını belirtti. Amcaoğlu “Bütün okullarımızda uzaktan eğitime geçiyoruz” dedi.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi de Bakanlar Kurulu'na gönderdiği önerilerde "okullarda online eğitime geçilmesi"ni masaya koymuştu.

Tüm okullarda yarından itibaren uzaktan eğitime geçileceğini açıklayan Amcaoğlu, “Gerekirse tüm okulları kapatın, ilerleyen süreçte daha sonra yeniden açarız dedim. Yarından itibaren binlerce öğrenci ve öğretmen uzaktan eğitime hazır.” ifadelerini kullandı.

Sağlığın her şeyden önemli olduğunu belirten Amcaoğlu, okullardaki öğrencilerin yarında fazlasının yüz yüze eğitime katılmadığını ifade etti.

Amcaoğlu; “%53 oranında çocuk yüz yüze eğitime katılmıyor. Bu oranlara bakınca talebimiz olan uzaktan eğitim için hazırlıklarımızı tamamladık.” şeklinde konuştu. Bazı elektronik eksiklikler olduğunu da belirten Amcaoğlu, bunların tamamlanması için çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Eğitim Bakanı Amcaoğlu "kolejlere giriş sınavının da yüksek ihtimal 20 Şubat'ta yapılmayacağını" açıkladı.

 

Eğitim Bakanlığı'ndan KGS sınavıyla ilgili açıklama:

"Bilindiği gibi 2020 – 2021 Öğretim Yılı Akademik Çalışma Takvimi’nde 29 Ocak 2021 tarihinde yapılması planlanan Kolejlere Giriş Sınavı (KGS-1) pandemi dolayısı ile daha önce açıklandığı gibi 20 Şubat 2021 tarihine ertelenmişti.

Son dönemde, Covid-19 bulaşı ülkemizde artış gösterme eğilimindedir. Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Bakanlar Kurulu’nun alacağı kararlar çerçevesinde Akademik Çalışma Takviminde düzenlemeler yapılacaktır. Bu bağlamda KGS sınav takvimi de yeniden değerlendirilecektir.

Kolej Giriş Sınavı ve kayıt başvuruları ile ilgili planlama Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Bakanlar Kurulu’nun alacağı kararlar sonrasında kamuoyu ile ilerde paylaşılacaktır."

Bu haber toplam 6610 defa okunmuştur
Etiketler : ,