1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ambargolara vurgu yapıldı
Ambargolara vurgu yapıldı

Ambargolara vurgu yapıldı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından her sezon sonunda düzenlenen Yılın Başarılıları Ödül Gecesi önceki akşam Golden Tulip Otel’de yapıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından her sezon sonunda düzenlenen Yılın Başarılıları Ödül Gecesi önceki akşam Golden Tulip Otel’de yapıldı. Gecede konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu spor ambargosuna değinerek Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan ambargoların kırılması yönünde hükümet ve Türkiye ile işbirliği içerisinde mücadele edilmesini istedi. Cumhurbaşkanı Akıncı yaptığı konuşmada Kıbrıslı Türklere uygulanan spor ambargosunun bir insanlık suçu olduğunu, dünyanın bu suça kulak vererek dur demesi gerektiğini belirterek bu engellerin kalkmasının yolunun Kıbrıs sorununun adil bir çözüme kavuşturulması  olduğunu söyledi.

 

Sertoğlu: “Kendi kendimizle maç yapmaktan usandık”

Gecede konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, kısa süre önce tamamlanan CONIFA Euro 2017’ye atıfta bulunarak “Bazı insanlar bazı organizasyonları küçümsüyor. Normaldir, herkesin eleştirisine herhangi bir şekilde karşılık verecek değiliz ama yıllardır bize uygulanan bir ambargo var” dedi. Yıllardır hiçbir şekilde ülkede olmayan bir heyecanı ülke insanına yaşattıklarını, özellikle yarı final ve final karşılaşmalarında ülke insanının heyecanının inanılmaz olduğunu söyleyen Sertoğlu, “Tabi ki biz de dünyada tanınmış, FIFA’ya üye olan ülkelerle maç yapalım istiyoruz. Ama yapamıyoruz. Peki biz bundan muzdaribiz. Bize ambargo uyguluyorlar, biz de başkalarına mı uygulayalım? Bu ekiplerle oynamayacaksak kiminle oynayacağız? Kendi kendimize maç yapmaktan usandık” dedi.

 

Sertoğlu’ndan Akıncı’ya ambargoların kalkması için mücadele isteği

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan bir isteği olduğunu söyleyen Sertoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’ndan bir isteğim var. Görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmelerin sonunda, ben Hasan Sertoğlu olarak herhangi birşey olmayacağını düşünenlerdenim. Umarım olur, canı gönülden isterim. Olması için elimden gelen birşey varsa geçmişte yaptım, şimdi de yaparım. Ama olmayacak. Peki olmadığında ne olacak? Bize uygulanan spor ambargosunu sayın Cumhurbaşkanım, kendi hükümetimizle, Türkiye Cumhuriyeti devletini de yanımıza alarak kırılması için mücadele etmemiz lazım. Ben bunu sizden Kıbrıs Türk gençliği, Kıbrıs Türk futbolu ve sporu adına istiyorum”

 

Akıncı: “Dünyanın buna kulak vererek dur demesi gerek”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı gecede yaptığı konuşmada KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun ambargolara yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türkü’ne uygulanan ambargolara ve bunlar arasında en önemlilerinden biri olan spor müsabakası yapma hakkının engellenmesi konusu üzerinde durdu.

Spor yapmanın bir insan hakkı olduğunu, buna uygulanan ambargonun ise bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Akıncı, tüm dünyanın buna kulak vererek Kıbrıs Türkü’ne uygulanan haksızlığa dur demesi gerektiğini belirtti.

 

“Kıbrıs Türk gençliğine karşı suç işleniyor”

Spor yapma hakkının müzakerelerle ilişkilendirilmesini de doğru bulmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye takımlarıyla dahi maç yaptırılmayan Kıbrıs Türk gençliğine karşı suç işlendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk insanının karşısına konulan böylesi engellerin aşılabilmesinin yolunun ise Kıbrıs sorununun adil bir çözüme kavuşturulması olduğunun da altını çizdi.

------------

Özgürgün:  "Ülkemizde FIFA standardına uygun en az 4 stat var"

Başbakan Hüseyin Özgürgün, FIFA üyesi olup da FIFA standartlarında sahası olmadığı için başka ülkelerde maç yapan ülkeler olduğuna işaret ederek, KKTC'de FIFA standardına uygun en az dört stat olduğunu söyledi.
Özgürgün, KTFF ödül gecesinde yaptığı konuşmada, CONIFA Euro 2017 Kuzey Kıbrıs şampiyonasına atıf yaparak, mükemmel ışıklandırılan ve zeminlerin de çok güzel olduğu statlarda uluslararası bir turnuva yapıldığını belirtti. Özgürgün, “Şu anda FIFA'ya üye olup da FIFA standartlarında sahası olmayıp, başka ülkelerde maç yapan ülkeler var. Oysa KKTC'de FIFA standardına uygun en az 4 stadımız var. Bu önemli bir şey. Biz, bu anlamdaki çalışmalarda Futbol Federasyonu'na tam destek veriyoruz" dedi.
Futbolun çocuk yaşta gelen ayrı bir spor sevgisi olduğunu ve dünya çapında büyük kitlesi olduğunu ifade eden Başbakan Özgürgün, sporun siyasetin dışında olduğunu, spor yapma ve futbol oynamanın küçük yaşta insanın içine işlediğini kaydetti. Babadan dayak yiyeceğini bile bile ayakkabıları eskite eskite futbol topuna vurulduğunu anlatan Özgürgün, futbolun dünya çapında inanılmaz bir kitlesi olduğunu dile getirdi.
Başbakan Özgürgün, Dışişleri Bakanlığı dönemin yaptırdığı bir araştırmada, KKTC'de seçmen nüfusun yüzde 85'inin futbolla ilgilendiğinin ortaya çıktığı bilgisini de paylaştı.
Bu sezon ödül alanları kutlayarak başarılarının devamını dileyen Başbakan Özgürgün, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu haber toplam 1902 defa okunmuştur