1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Altın madalya, yine Lisani Otağ’ın
Altın madalya, yine Lisani Otağ’ın

Altın madalya, yine Lisani Otağ’ın

Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği üyesi ve ülkemiz tanınmış fotoğraf sanatçılarından Lisani Otağ, Avusturya’da yapılan uluslararası fotoğraf yarışmasında altın madalya kazandı.

A+A-


Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği üyesi ve ülkemiz tanınmış fotoğraf sanatçılarından Lisani Otağ,  Avusturya’da yapılan uluslararası fotoğraf yarışmasında altın madalya kazandı.  Geçtiğimiz yıl Belçıka’da altın madalya, geçtiğimiz mart ayında Almanya’da üç onur belgesi kazanan Lisani Otağ, bu ay da Avusturya’da yapılan ve dünyanın en büyük fotoğraf yarışması kabul edilen     TRIERENBERG SUPER CIRCUIT‘da Altın madalya ile ödüllendirildi. ’’ Last Chance ‘’ isimli eseriyle bu başarıyı kazanan Otağ, ödül töreni için de Avusturya’ya davet edildi.


Yüzbinlerce fotoğrafın  katılımıyla gerçekleşen bu yarışma, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu  ( FIAP )  ve Amerikan Fotoğraf Cemiyeti PSA’nın  patronajlığında düzenleniyor. Her yıl Avusturya’da düzenlenen TRIERENBERG SUPER CIRCUIT, uluslararası fotoğraf yarışmalarında bir kriter haline gelmiştir. Tüm dünyadan amatör, profesyonel fotoğrafçılar ve fotoğraf sanaçılarının katılımıyla çok geniş bir yelpazede gerçekleşiyor olması nedeniyle, bu yarışmada altın madalya ile onurlandırılmak, her katılımcının hayalidir. Avusturya’nın  Linz kentinde  ödül dağıtım töreninin  yapılacağı gala gecesine de davet edilen Lisani Otağ, ödülünü almak üzere ekim ayının 14’ünde  Avusturya’da olacak.

Lisani Otağ, bu güne kadar yurt dışında yapılan uluslararası fotoğraf yarışmalarında,  iki altın, bir gümüş madalya, beş onur belgesi ve 250 kadar (accept ) sergileme alma başarısını göstermiştir.  Yurt içindeki başarılarına ise her zaman tanık olmaktayız.

Bu haber toplam 1959 defa okunmuştur