1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Almanya’da ilerici ittifak!
Almanya’da ilerici ittifak!

Almanya’da ilerici ittifak!

SPD’nin 150. Kuruluş Yıldönümü’ne katılan CTP’den uluslararası bir atılım daha

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi bütün dünyadan ilerici ve sol partilerin bir araya geldiği İlerici İttifak’a (Progressive Alliance) kurucu olarak katıldı. Yaklaşık 70 farklı ülkeden sosyalist ve sosyal demokrat partinin buluştuğu İlerici İttifak Kuruluş Konferansı Almanya’nın Leipzig şehrinde 22 Mayıs’ta gerçekleşti. Kuruluş Bildirgesi’ne CTP adına Parti Meclisi ve Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Armağan Candan imza attı. Candan, 23 Mayıs’ta Leipzig’te gerçekleşen Almanya Sosyal Demokrat Partisi SPD’nin 150. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarına katıldı.
Almanya Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Sigmar Gabriel ve Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Başkanı Michael Sommer’in açış konuşmalarıyla başlayan İlerici İttifak Kuruluş Konferansı’nda ayrıca Meksika, İngiltere, İsveç, ABD, İspanya, İsrail, Arjantin, Hollanda, Avustralya, Güney Afrika, Fransa, Filistin’den parti liderleri ve Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda da birer konuşma yaptı.

SWOBODA İLE TEMSİLİYET ÜZERİNE…

Hannes Swoboda ile özel bir görüşme gerçekleştiren CTP temsilcisi Armağan Candan Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu’ndaki temsiliyetine ilişkin talepleri de Swoboda’ya yineledi. Candan, Yunanistan Sosyalist Partisi PASOK’un lideri Evangelos Venizelos’tan da Kıbrıs’ta başlaması beklenen yeni müzakere sürecinde Rum yönetimini cesaretlendirmesini istedi. Candan ayrıca, SPD Konferansına AKP adına katılan eski Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve CHP temsilcisi Ercan Karakaş ile Kıbrıs’taki siyasi gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

İTTİFAKIN İLKELERİ:

Kıbrıs adasından sadece Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin katıldığı İlerici İttifak’ın başlıca ilkeleri demokrasi, cinsiyet eşitliği, adalet, dayanışma, insan haklarının geliştirilmesi, barış, iklim değişikliği ile mücadele ve küreselleşmenin sosyal yönünün güçlendirilmesi olarak belirlendi. İlerici İttifak ağına dahil olan siyasi partiler, partilerin yapısı ve organizasyonu, seçimlerin yönetilmesi, seçim kampanyaları ve küresel politikaların geliştirilmesinde bilgi paylaşımında bulunacak.
Uluslararası açılımlarına devam eden CTP, Sosyalist Enternasyonal ve Avrupa Sosyalist Partisi’nin çalışmalarına da uzun yıllardır üye olarak katılıyor.

Bu haber toplam 2964 defa okunmuştur