1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Alman piyanist Mario Häring, Naci Talat Vakfı’nda resital sunacak
Alman piyanist Mario Häring, Naci Talat Vakfı’nda resital sunacak

Alman piyanist Mario Häring, Naci Talat Vakfı’nda resital sunacak

Her yıl geleneksel olarak kutlanan “2022 Alman Dili Haftaları” programı Perşembe akşamı Naci Talat Vakfı’nda yer alacak Alman piyanist Mario Häring tarafından sunulacak resital ile devam edecek.

A+A-

Murat OBENLER

Her yıl geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl da 23 Ekim tarihindeki açık hava etkinliği ile  açılan “2022 Alman Dili Haftaları” programı 3 Kasım Perşembe akşamı Naci Talat Vakfı’nda yer alacak Alman piyanist Mario Häring tarafından sunulacak resital ile sürüyor.

Kıbrıs Türk Alman Kültür Derneği tarafından organize edilmekte ve Almanya Büyükelçiliği tarafından desteklenmekte olan resital ile piyanist Mario Häring ilk kez Kuzey Kıbrısta sanatseverlerle buluşacak.

Federal Almanya Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Büyükelçisi Sayın Anke Schlimm’in de katılacağı resital 3 Kasım 2022 Perşembe akşamı saat 20.30’de Naci Talat Vakfı’nda yer alacak.

Alman-Japon bir ailenin çocuğu olarak 1989’da doğan,3 yaşında müziği deneyimlemeye başlayan ve 5 yaşında ilk piyano derslerini alan Häring profesyonel müzik yaşamında başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok önemli konser salonunda gerek solo gerekse orkestra ile konserler verdi.  “Russian Moments”,“…les Préludes sont des Images” ve “Røta” gibi solo albümleri çıkaran piyanist Rus besteciler Rachmaninoff, Prokofeiv ve Kapustin’in yanısıra Fransız besteci C. Debussy’nin bestelerini yorumlaması ile biliniyor.

 

Katılım ücretsiz olup ön kayıt gerekiyor

Katılımın ücretsiz olduğu gecede 31 Ekim saat 18:00’e kadar [email protected]  adresine mail atılarak rezervasyon yapılması gerekiyor.

Eğitim,kültür,sanat alanlarında yapılan aktivitelerden oluşan “2022 Alman Dili Haftaları”  adanın dört bir yanında 28 Kasım’a kadar sürecek.

Bu haber toplam 1511 defa okunmuştur