1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Alkışlar ‘Minik Bilim Kahramanları’na
Alkışlar ‘Minik Bilim Kahramanları’na

Alkışlar ‘Minik Bilim Kahramanları’na

Lefkoşa, çocukların yaratıcı düşleri ile unutulmaz bir bilim şölenine sahne oldu.

A+A-

Lefkoşa, çocukların yaratıcı düşleri ile unutulmaz bir bilim şölenine sahne oldu. Bilim Kahramanları Derneği ve Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi ortaklığında ülkemizde ilk kez düzenlenen etkinlik, yüzlerce çocuğu Lefkoşa Bedesten’de buluşturdu.
“Tabiat” ismiyle etkinlikte yer alan Kemal Saraçoğlu Vakfı’nın takım sponsorluğunu Kuzey Kıbrıs Turkcell üstlendi, çocuklar legolar ile harikalar yarattı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyerek Kemal Saraçoğlu Vakfı’na destek verirken, “Akıllı Modelimizin İnanılmaz Hareketi” ödülünü alan “Tabiat” takımının başarısını paylaştı.

Minik Bilim Kahramanları
 

“FIRST LEGO League Junior KKTC Fuarı”nda 400’e yakın katılımcı, Lefkoşa Bedesten’e damgasını vurdu. 6-10 yaş arası minik bilim kahramanlarını bir araya getiren “FIRST LEGO League Junior” fuarları, dünyanın en büyük çocuk organizasyonunu ülkemize de taşıdı. Fuara katılan 13 takım kıyasıya yarışırken, projelerini gözlemciler ve ziyaretçiler ile paylaştı. Etkinlikte “Fuar Gözlemciliği” görevini, Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka İletişimi Müdürü Serenay Yalçınkaya üstlendi.

l4.jpg

Takımlar ve aldıkları ödüller

Kaya Gibi Sağlam Tasarım Ödülü - Golden Honey, Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülü - Bee Heroes, Usta Yazılımcı Ödülü - 23 Nisan Arıları, Muhteşem Makine Ödülü - Zeki Arılar, Sihirli Ellerin Tasarımı Ödülü - Sihirbaz Arılar, Az Parça İle Çok İş Yaptık Ödülü - Clever Bees, Küçük Einstein'lar ödülü - The Honey Bears, Akıllı Modelimizin İnanılmaz Hareketi Ödülü – Tabiat, Bilgi Dolu Can Alıcı Poster Ödülü - EJ Science, Öğrenmeyi Seven SüngerBob Ödülü - Çalışkan Arılar, Parıldayan Yıldızlar Ödülü - Süper Arılar, Olağanüstü Takım Çalışması Ödülü - Bee Power, Shakespeare Kuzey Kıbrıs'ta Ödülü - Boncuklu Arılar.

l1-003.jpg

33 ülkede yer aldı
 

33 ülkede bugüne kadar 200’den fazla fuara imza atan uluslararası FIRST LEGO League Junior organizasyonu, 50 bine yakın katılımcıya ulaştı.
“Kendini adamış bireylerle ve gençlere ilham verme” misyonu üstelenen organizasyon, bilim ve teknolojinin yaratıcı bir çabayla kullanılmasını amaçlıyor. 6-10 yaş arası çocuklara yönelik eğlenceli bir fen, teknoloji, mühendislik ve matematik programını içeren organizasyon, ülkemizde ilk kez düzenlendi.

Organizasyon sonunda yer alan ödül töreninde, tüm takımlara ödülleri takdim edildi.

l3-001.jpg

l2-003.jpg

Bu haber toplam 3634 defa okunmuştur