1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AKP propagandası yapan TC Elçisi ile görüntülenen Töre: “Kabahat işlediğimi düşünmüyorum”
AKP propagandası yapan TC Elçisi ile görüntülenen Töre:  “Kabahat işlediğimi düşünmüyorum”

AKP propagandası yapan TC Elçisi ile görüntülenen Töre: “Kabahat işlediğimi düşünmüyorum”

TC Elçisi Metin Feyzioğlu’nun köy kahvehanelerinde AKP propagandası yaptığı sırada yanında bulunan Meclis Başkanı Töre, ne amaçla orada bulunduğuna ilişkin sorulara yanıt verdi: Vatandaşın sorunlarını dinlemek, projeleri anlatmak için gezdik..."

A+A-

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun köy kahvehanelerinde AKP propagandası yaptığı sırada yanında bulunan ve buna göz yuman Meclis Başkanı Zorlu Töre, Meclisteki soru üzerine “bu konuda kabahat işlediğini düşünmediğini” söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, CTP Milletvekili Ürün Solyalı’nın  “Hangi amaçla orada bulunuyordunuz? Propaganda mı yürütüyordunuz?” sorularına yanıt veren Töre, Elçi Feyzioğlu ile birlikte, “vatandaşın sorunlarını dinlemek ve Türkiye’nin KKTC’deki projelerini anlatmak için” gezdiklerini söyledi.

Bunun üzerine yerinden söz alan CTP Milletvekili Erkut Şahali ise Töre’ye yönelik, “Şu andaki yürüttüğünüz faaliyet AKP, MHP, HÜDAPAR propagandasıdır. Lütfen en azından, ‘yaptım’ deyin. Ne yaptığınız bellidir. Seçimlerin KKTC maskotu olmayın” ifadelerini kullandı.

Töre ise maskot olmadığını söyleyerek, “Ben Türk milleti mensubu olmakla şeref duyan biriyim” dedi.

Töre: “Sorunları dinlemek adına Feyzioğlu ile geziyoruz”

Meclis Başkanı Töre, Kıbrıs’ın kuzeyinde Türkiye tarafından yürütülen pek çok projenin bulunduğunu, ülkede yaşayan insanların bu projelere ilişkin duygu ve düşüncelerini, ayrıca farklı sorunlarını dinlemek adına TC Elçisi Metin Feyzioğlu ile birlikte gezdiklerini söyledi.

“Ülke genelinde vatandaşları geziyoruz, sevinç ve acıları paylaşıyoruz” diyen Töre, “Bu gayet normal bir şeydir. Ben gençlik yıllarından beri toplum içinde dolaşan, insan dinleyen bir karaktere sahibim. Sizler de öylesiniz. Gerçekleri söylemek bazı insanlara acı verebilir. Benimsemeye bilirsiniz, demokrasidir bu. Beğenilmeyen şeyler olabilir” şeklinde konuştu.

Töre, “Vatandaşları gezip dertlerini dinlemek acılarını paylaşmak sevinçlerini paylaşmak hepimizin görevidir” diyerek, “Bu kapsamda geziler düzenledik. Kimse benim bulunduğum ortamda şuna oy verin şeklide ifade kullanmadı, daha fazla projeler üzerinden konuşmalar yapıldı. Sorulara göre bir takım cevaplar verildi. Şuna oy ver buna verme şeklindeki düşünceler biraz abartıdır. Hiç isim verilmedi” ifadelerini kullandı.

Şahali: “AKP – MHP – HÜDAPAR propagandası yürütüyorsunuz”

Zorlu’ya yönelik yerinden konuşan CTP Milletvekili Erkut Şahali ise, Töre ve Elçi Feyzioğlu’nun son Kaplıca gezisinde ortaya konulan ifadelerin, Meclis başkanı için sakıncalı olduğunu ifade ederek, “Elçinin propaganda yürüttüğü çok açık ortada. Bu kendi tercihi. Ama bir başka devletin görevlisinin bu ülkede kendi ülkesindeki siyasetin parçası olması sizin de aynı şeyi yapmanızı gerektirmez. Şu andaki yürüttüğünüz faaliyet AKP, MHP, HÜDAPAR propagandasıdır” dedi.

“Lütfen en azından, ‘yaptım’ deyin” ifadelerini kullanan Şahali, “Ne yaptığınız bellidir. Bunu herkes biliyor. Sizden ricamız, bir başka ülkede cereyan etmekte olan seçimin KKTC maskotu durumuna düşmeyin buna hakkınız ve yetkiniz yok” şeklinde konuştu.

Töre: “Kabahat işlediğimi düşünmüyorum”

Şahali’nin sözlerine yanıt veren Töre ise, “Kimse maskot değil. Ben Türk milleti mensubu olmakla şeref duyan biriyim. Hiçbir zaman ayrımcılık içerisinde olmadım. Gerek TC gerek İngiltere gerek Limasol, Larnaka... Ben KKTC’de yaşayan herkesi kabullenen bir insanım. Bundan sonra ne gibi projeler düşünülüyor kendi düşünceme uygun olan neyse bunun yapılmasında fayda var ya da yok diyorum. Kabahat işlediğimi düşünmüyorum” dedi.

Töre, “Yapılanlar halka açık konuşmalardır. Gizli bir şey yoktur. Size göre yanlış olabilir. Saygı duyarız” diyerek, “buyurun gelin, peşimizde dolaşmaya devam edin” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2182 defa okunmuştur
Etiketler : ,