1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Akıncı ve Erdoğan vatandaşlık konusunu çözemedi'
'Akıncı ve Erdoğan vatandaşlık konusunu çözemedi'

'Akıncı ve Erdoğan vatandaşlık konusunu çözemedi'

Zaroğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında da bu konuda görüşmeler yapıldığını ancak sorunların hala çözülmediğini belirtti.

A+A-

Mecliste konuşan UBP Milletvekili Menteş Gündüz, ihalesiz yapılan yollarla mahkemece ara emri alınan yollar konusunda konuşma yaptı.

Güzelyurt Lefke bölünmüş yolunun Doğancı’ya kadar tamamlandığını ancak ara emri nedeniyle yolun yarım kaldığını söyleyen Gündüz, yolun ara emirleri nedeniyle tamamlanamadığını kaydetti.

Gündüz, toplumun yaşam standardını düşüren bu durumun hızlı bir şekilde giderilmesi gerektiğini, bu noktada görev düşen tüm kurumların ivedilikle çalışmalarını tamamlaması, yargının da süratle karar üretmesini istedi.

Gündüz, yapım aşaması ihalesiz olan Gönyeli alt-üst geçidi ile sorunlara değinerek, ilgili ihale yapılsaydı fiber optik kablolarla ilgili sorunun da ortaya çıkmış olacağını söyledi.

Yollarda kaybedilen zamanın ciddi sorunlara yol açabileceğini dile getiren Gündüz, “İllaki bir trafik kazası mı olsun, birileri mi ölsün ki tedbir alınsın” diye sordu.

Yargıya da her iki yolla ilgili kararın hızla çıkması çağrısı yapan Gündüz, “Hukuk devletiysek yasalara uygun hareket etmeliyiz” dedi.

ÖZTÜRK: CAS ÇALIŞANLARI DEVLETE ALINMALI

UBP Milletvekili Yasemin Öztürk’ün “CAS Çalışanlarının Mağduriyetleri” konusunda yaptığı konuşmada, bazı çalışanların açlık grevinde olduğunu söyledi.

Çalışanların korunması gerektiğini, kamu personeli olmasa da bu kişilerin KKTC vatandaşı olduğunu söyleyen Öztürk, “Bu ülkede yalnızca kamu çalışanları yaşamıyor. Özel sektörde yaşananlar da korunmalıdır” dedi.

Öztürk, 133 CAS çalışanın devlette işe alınması gerektiğini belirtti.

ZAROĞLU: AKINCI VE ERDOĞAN VATANDAŞLIK KONUSUNU ÇÖZEMEDİ

YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu yurttaşlıklar ile ilgili konuşma yaptı.

Zaroğlu, yurttaşlık konusunun ülkenin kanayan yaralarından biri olduğunu söyleyerek, KKTC’de yıllarca çalışan ve yaşayan insanlara vatandaşlık verilmesi konusunda iktidarın “cimri davrandığını” savundu.

Bu konuda zaman zaman spekülatif söylemler yapıldığını kaydeden Zaroğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında da bu konuda görüşmeler yapıldığını ancak sorunların hala çözülmediğini belirtti.

Vatandaşlık konusunda yeni bir yasa yapmak gerektiğini dile getiren Zaroğlu, mağduriyetlerin bu şekilde giderilebileceğini belirtti.

Zaroğlu, vatandaşlık konusunda hazırladığı çalışmayı ve Avrupa Vatandaşlık Sözleşmesi’nden bazı maddeleri okudu.

TÖRE

Meclis Başkan Yardımcısı UBP Milletvekili Zorlu Töre “Lute’un ziyareti Nüfus ve Doğalgaz Politikası” ile ilgili güncel konuşma yaptı.

Kıbrıs meselesinde arabuluculuk çabalarının yıllardır devam ettiğini söyleyen Töre, çabaların bir yere varamadığını söyledi.

Rum tarafının görüşlerinin değişmediğini, Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak istediklerini söyleyen Töre, Türkiye’nin garantisi olmazsa Kıbrıs’ın Girit gibi olacağını belirtti.

 

Bu haber toplam 2507 defa okunmuştur
Etiketler : ,