1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. AKEL'den 'Kadınlar Günü'nde çözüme vurgu
AKEL'den 'Kadınlar Günü'nde çözüme vurgu

AKEL'den 'Kadınlar Günü'nde çözüme vurgu

AKEL M.K. Genel Sekreteri Andros Kiprianu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk kadınlar ile kahvaltılı çalışma toplantısında bir araya geldi.

A+A-

AKEL M.K. Genel Sekreteri Andros Kiprianu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk kadınlar ile kahvaltılı çalışma toplantısında bir araya geldi.

 Kiprianu,  toplantıda yaptığı konuşmada, tabulara, önyargılara, cinsiyetçi, basmakalıp anlayışlara karşı radikal önerilerle sadece Temsilciler Meclisi’nde değil, aynı zamanda Meclis dışında da mücadeleye devam edeceklerine vurgu yaptı."Bu hepimizin amacı, davası olmalıdır" diyen Kiprianu, "Bu hedef, her birimizin bilincinde, ailede, eğitim sisteminde, medyada, internette ve daha pek çok alanda yer etmelidir” dedi. 

Kıbrıs sorunu da değinen Kiprianu şöyle devam etti:

Temsilciler Meclisi’nin çoğunluğu tarafından alınan tamamen yanlış bir karar görüşmelerin kesilmesine neden oldu. Ancak şimdi herkesin asıl niyeti de ortaya çıkacak. Şunları tekrarlamaktan yorulmayacağız: İki lider şahsi duygularının üstesinden gelip, sorumluluklarının gereğini yaparak, müzakerelerin yeniden başlamasının yolunu bulmalıdırlar.

Krizin başlamasından itibaren, AKEL olarak, krizin aşılması için yardımcı olmaya çabaladık. Sayın Anastasiadis'ten Temsilciler Meclisi’nin çoğunluğu tarafından alınan kararı yanlış gördüğünü net bir şekilde dile getirmesini istedik. Sayın Akıncı’ya, bu konuya aşırı boyutlar verilmemesi çağrısında bulunduk.

Kıbrıslı Türk siyasi güçlerle temaslarda bulunarak, Sayın Akıncı'ya olumlu etkide bulunmaya çağıran girişimlerde bulunduk. Her iki lideri de, zaten var olan gerilime katkıda bulunacak açıklamalar yapmaktan kaçınmaya çağırdık.

Maalesef bir toplumdaki milliyetçilik diğer toplumdaki milliyetçiliğe atıfta bulunuyor, adeta birbirlerini besliyor ve her ikisi de yeniden birleşme çabasını engelleme noktasında buluşuyorlar.

Yurdumuzun ve halkımızın geleceğini feda ederek onların istediklerini yapmayalım.

Tüm bunlardan sonra görüşme masasına geri dönüp kaldığımız yerden devam edebilir miyiz?

Eğer bunu yapmazsak gerçekten yazık olacak. İki lider ortaya çıkan durumun aşılmasının ve müzakerelerin yeniden başlamasının yolunu bulmazlarsa gerçekten yazık olacak.

Eğer ülkenin geleceği ister küçük partisel, siyasal veya başka arzular uğruna, ister ısrarlar veya duygusallıklar uğruna bir kez daha feda edilecek olursa gerçekten yazık olacak. Bu yapılırsa, kaderimize müstahak olacağız. Eğer şimdi müzakereleri durdurup, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Mart 2018’de Kıbrıs sorununu bıraktığımız yerde bulacağımızı düşünüyorsak tamamen kendimizi kandırıyoruz demektir.

AKEL olarak, çözüm yolunda tutarlılık ve özveri ile ilerlemekte kararlıyız. Yurtseverlik görevimizi yapmakta kararlıyız. Bugün gelinen noktada herkes üzerine düşen sorumluluğu üstlenmelidir. Eğer Sayın Anastasiadis seçim kampanyasına öncelik vermeye karar verdiyse, eğer DİSİ aşırı sağ kanadını hayal kırıklığına uğratmak istemediğine karar verdiyse, herkesin bilmesi için bunu açıkça söylemelidirler.

Bugün bizim için sıradan bir yıldönümü değildir. Bugün, Kıbrıs’ta ve tüm dünyada kadınların mücadelelerini anmak ve onurlandırmakla kalmıyoruz. Bugün, her kadın için mücadeleye devam edeceğimizi tekrardan teyit ediyoruz; kahraman evladını yitiren analar için, eşi, evladı kayıp olan kadınlar için, mahsur, göçmen kadınlar için.

Her bir kadının yanında olmaktan vazgeçmeyeceğiz; işvereninin kurbanı olan kadının, göçmen kadının, şiddet kurbanı olan kadının, tüccarların kurbanı olan kadının, zincirlerini kırması gereken ve kırabilecek olan kadının!

Toplumda gerçekten hak ettiği yeri kazanması gereken ve kazanabilecek olan kadının!"

 

Bu haber toplam 2666 defa okunmuştur