1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Akdeniz'de uçak düşürüldü
Akdeniz'de uçak düşürüldü

Akdeniz'de uçak düşürüldü

Rusya'nın cevap verme hakkını saklı tuttuğu belirtilen açıklamada 15 askerin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

A+A-

Rusya, içinde 15 asker bulunan İl-20 model Rus askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan çıktığını bildirerek, "Uçağımız İsrail jetleri yüzünden Suriye hava sisteminin hedefi oldu" açıklamasını yaptı. Rusya, cevap verme hakkını saklı tutuğunu da belirtti. Kremlin'den yapılan açıklama, "Uçağımızın düşürülmesinden endişeliyiz" denildi.

 

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan, Akdeniz'de kaybolan İl-20 model Rus askeri uçağına ilişkin yeni açıklama geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus askeri uçağı İl-20'nin İsrail'e ait F-16 savaş uçağı tarafından Suriye savunma sisteminden kaçmak için kalkan olarak kullanıldığı belirti.

Rusya'nın cevap verme hakkını saklı tuttuğu belirtilen açıklamada 15 askerin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İsrail'in davranışını bilinçli bir provokasyon olarak nitelendiren Rusya, İsrail hava kuvvetlerinin olaydan sadece bir dakika önce bilgilendirme yaptığına dikkat çekti.

KREMLİN: UÇAĞIMIZIN DÜŞÜRÜLMESİNDEN ENDİŞELİYİZ

Rus uçağının Akdeniz'de Suriye rejimi tarafından düşürülmesiyle ilgili Kremlin'den açıklama yapıldı.

Kremlin, "Uçağımızın düşürülmesinden endişeliyiz, durumu değerlendirip açıklama yapacağız" ifadesini kullandı.

ŞOYGU'DAN İSRAİL'E TELEFON

Akdeniz'de yaşanan olay sonrası Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İsrail Savunma bakanı Avigdor Lieberman'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Şoygu, İsrail'in sorumsuz davranışının 15 Rus askerinin ölümüne neden olduğunu söyledi.

DÜŞEN RUS UÇAĞI

Rusya Savunma Bakanlığı İl-20 askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan kaybolduğunu duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, içinde 15 asker bulunan Rus İl-20 askeri uçağının, Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim üssüne dönüşü sırasında Akdeniz üzerinde radardan çıktığı belirtilmişti.

Uçağın, İsrail'e ait dört F-16 savaş uçağının Suriye'nin Lazkiye kentine gerçekleştirdiği saldırı sırasında kaybolduğu belirtilen açıklamada, Akdeniz'de bulunan Fransa'ya ait bir fırkateynden bölgeye yönelik füze saldırısı yapıldığının da tespit edildiği öne sürülmüştü.

Açıklamada, söz konusu uçaktaki Rus askerlerinin akıbetine ilişkin henüz herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı bilgisi de paylaşılmıştı.

PATLAMA KIBRIS’TA DA DUYULDU

Akdeniz üzerinde vurulan Rusya savaş uçağının patlama sesinin Kıbrıs’ta da, özellikle İskele ve Krpaz Bölgesi'nde duyulduğu ifade ediliyor.

 

 

Bu haber toplam 4338 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,