1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Adanın kuzeyindeki uçak biletleri hala cep yakıyor
Adanın kuzeyindeki uçak biletleri hala cep yakıyor

Adanın kuzeyindeki uçak biletleri hala cep yakıyor

Ercan çıkışlı, uçak bileti ücretleri, her geçen gün yükselen Euro’ya rağmen Kıbrıs’ın güneyindeki uçak bileti fiyatlarının altına inmedi.

A+A-

Ercan çıkışlı, uçak bileti ücretleri, her geçen gün yükselen Euro’ya rağmen Kıbrıs’ın güneyindeki uçak bileti fiyatlarının altına inmedi. Adanın her iki yanından Londra'ya seferler incelendiğinde, ortaya 556 TL’lik fiyat farkı çıktı. Ercan’dan Londra Heathrow Havaalanı'na 1817 TL'ye, Larnaka’dan Heathrow’a 1261 TL'ye gidiliyor

İSTANBUL ANTALYA UÇUÇLARI DA UÇTU…

Dövizin yükselmesiyle tatil yönünü Türkiye’ye çeviren tatilciler yine ‘fahiş’ rakamlarla karşılaşıyor. Temmuz ayında Ercan’dan İstanbul’a seyahat etmeyi düşünenler, en uygun 470 TL bilet ücreti ile karşılaşırken, bu rakam Antalya uçuşlarında bin TL’den başlıyor.

Ercan'dan Heathrow’a: 1817 TL, Larnaka’dan Heathrow’a 1261 TL

Fehime ALASYA

Ercan çıkışlı, uçak bileti ücretleri, her geçen gün yükselen Euro’ya rağmen Kıbrıs’ın güneyindeki uçak bileti fiyatlarının altına inmedi.

Adanın her iki yanından Londra'ya düzenlenen seferler  ve fiyatları incelendiğinde, aynı tarih aralığında yükselen dövize karşın, ortaya 556 TL’lik fiyat farkı çıktı.

Buna göre; 4 Temmuz’da gidip, 9 Temmuz’da dönecek olan yolcuların, Kıbrıs’ın güneyinden Londra’ya seyahat etmek için bin 261 TL, kuzeyinden Londra’ya seyahat etmek için ise bin 817 TL ödemesi gerekiyor.

Dövizin tırmanışı ve özellikle yaz döneminde yükselen uçak bileti ücretleri karşısında tatil için gözünü Türkiye’ye çeviren vatandaş, yine fahiş rakamlarla karşılaşıyor.

Ercan çıkışlı Antalya ve İstanbul yönüne olan seferler arasında iki katı fark olduğu gözlemlendi. 

Ercan-İstanbul seferlerinde Türk Hava Yolları ile seyahat edecek olan yolcular, en uygun 470 TL’den başlayan ücretlerle karşılaşırken, Antalya’ya gidecek olan yolcular ise yine bu dönemde Pegasus Havayolları ile iki katı bilet ücreti ödeyerek, bin 13 TL’ye uçabiliyor.

Yaz tatilinde yurt dışı yapmak isteyenler için 4 Temmuz-9 Temmuz tarihleri arasındaki seyahatlerindeki İngiltere ve Türkiye yönüne olan bazı seferleri mercek altına alan YENİDÜZEN, ‘En ucuz’ uçak bileti ücretlerini araştırdı.

Fark 556 TL!

4 Temmuz gidiş, 9 Temmuz dönüş bileti için Ercan çıkışlı Londra yolcuları, Londra Heathrow Havaalanı’na inmek için Türk Hava Yolları’na bin 817 TL öderken, Larnaka’dan çıkarak Heathrow Havaalanı’na gitmek için COBALT Havayollarına bin 261 TL ödeyecek.

Buna göre Kıbrıs’ın güneyinden Londra’ya seyahat etmek için bin 261 TL, kuzeyinden Londra’ya seyahat etmek için ise bin 817 TL ödemek gerekiyor. Dünkü seferler üzerinden araştırılan uçak biletlerindeki fark 556 TL olarak görülüyor.

Larnaka çıkışlı yolcuların gidiş seferinde APG Airlines Havayolunu, dönüş seferinde ise COBALT Havayollarını tercih etmesi halinde ise yine aktarmasız, direk uçuşla bin 575 TL ödeyecek.

Baf-Ercan arası Londra farkı 447 TL!

Yine aynı tarihlerde Kıbrıs’ın güneyindeki Baf Havaalanından Londra Stansted Havaalanına gidiş seferlerinde Ryan Air Havayolu ile aktarmasız gidiş için bin 163 TL ödenirken, Ercan havaalanından Londra Stansted Havaalanına gidiş için Pegasus Havayolunun aktarmalı seferi ile bin 610 TL ödenmesi gerek.    

Baf’tan Londra’ya gidecek olan bir yolcu bin 163 TL bilet ücreti öderken, Ercan’dan Londra’ya gidecek olan yolcu ise ‘447 TL’ farkla bin 610 TL ödeyecek. 

Saatler uzun, fiyatlar uçuk…

Türk Hava Yolları’ndaki aktarmalı seferler ile Ercan’dan Londra’ya gitmek isteyen yolcular, bu seferlerle 8 ila 11 saat arası yolculuk yaparken, Kıbrıs’ın güneyindeki uçuşla aktarmasız olarak 4 ila 5 saat arasında süren yolculuk gerçekleştiriliyor. Aktarmalı seferler ile aktarmasız seferler arasında hem zaman hem de fiyat açısından yüksek farklar olduğu görüldü.

Antalya-İstanbul arası 2 katı fark!

Aynı tarihlerdeki Ercan-İstanbul seferlerinde Türk Hava Yolları ile seyahat edecek olan yolcular, en uygun 470 TL’den başlayan ücretlerle karşılaşıyor.

Ercan’dan Antalya’ya gidecek olan yolcular ise yine bu dönemde Pegasus Havayolları ile bin 13 TL’den başlayan bilet fiyatlarıyla karşılaşıyor.

Ercan’dan Antalya’ya veya İstanbul’a gidiş arasında dünkü seferler üzerinden yapılan araştırmada iki katı fiyat farkı olduğu görüldü. Bu farkla, Ercan’dan İstanbul’a bin TL’ye 2 kişi seyahat edebiliyorken, bin TL’ye Antalya’ya tek kişi uçabiliyor.

 

yeniduzen-satin-aliniz-468.jpg

Bu haber toplam 2543 defa okunmuştur
Etiketler : , ,