1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Acil’e yılanla birlikte gitti!
Acil’e yılanla birlikte gitti!

Acil’e yılanla birlikte gitti!

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, geçtiğimiz Perşembe gün ‘yılan ısırması’ şikayeti ile Acil Servis’e başvuran bir askerin, kendisini ısıran yılanı da beraberinde getirdiğini ifade etti.

A+A-

YENİDÜZEN

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, geçtiğimiz Perşembe gün ‘yılan ısırması’ şikayeti ile Acil Servis’e başvuran bir askerin, kendisini ısıran yılanı da beraberinde getirdiğini ifade etti.

Sosyal medyadaki hesabından ‘Biraz da kendi halimize gülelim’ ifadesiyle yaşananları paylaşan Dr. Dizdarlı, Acil’deki hekimin yılanı tarif etmesini istemesi üzerine, yılan ısırması şikayetiyle gelen askerin yanında getirdiği damacana içindeki yılanı gösterdiğini söyledi.

Dr. Bülent Dizdarlı tüm bunların yanı sıra, yılan ısırması nedeniyle Acil Servis'e başvuran hastanın tedavi için ‘oruçlu olduğundan iftara kadar beklemek istediğini de ifade etti.

 

“Tarife gerek yok, yılanı yanımda getirdim”

Yılanın ısırdığı askerin tedaviye alındığını, yılanın da Doğal Hayatı Koruma Derneği’ne teslim edildiğini ifade eden Bülent Dizdarlı’nın anlatımından Acil Servis’te yaşananlar şöyle:

“Hep gerilmek olmaz. biraz da kendi hâlimize gülelim

Acil serviste yaşanan gerçek bir olayı anlatayım, 
Perşembe günü öğleden sonra bir askerimiz arkadaşlarıyla birlikte acil servise geliyor. “Beni yılan ısırdı” ifadesi üzerine hemen bakıma alınıyor. Acil hekimi olan Dr. Ziba Hanım hastayı hemen sorgulamaya başlıyor. Olayın ne saat olduğunu öğrendikten sonra yılanı tarif etmesini istiyor. Bizim asker “Tarife gerek yok yanımda getirdim” deyince herkes şaşırıyor. Ama asker tereddüt etmeden yanında getirdiği naylon çantanın içinden damacanayı çıkarıp, onun içinde canlı olarak bulunan yılanı gösteriyor. Doktor ve hemşireler önce haklı bir paniğe kapılıyor. Plastik damacanın bir şekilde kırılması çatlaması veya kapağının açılması ile zehirli yılanın acil serviste yaratacağı infiali düşünerek tedirgin oluyorlar. Usulce damacana da ki yılanı emniyetli bir yere kaldırıp hasta ile ilgilenmeye çalışıyorlar.”

 

“Oruçluyum ben... İftar saatine kadar bekleyin”

“Doktor talimatı ile anti yılan serum takmaya çalışan hemşirelere bu kez hasta direniyor. “Oruçluyum ben. İftar saatine kadar bekleyin. Sonra tedavime başlarsınız ” diyor. Hemşireler “olmaz öyle şey ” diyecek oluyorlar ama laf geçiremeyince Dr. Ziba tekrar devreye giriyor. “Tamam kardeşim bak bu kadar insanın önünde bu konudaki günahı ben üstüme alıyorum senin günahın yok” deyince bir de hastaya tedavisi hemen başlanmazsa ölebileceği bir daha usulünce anlatılınca tedaviyi kabul ediyor ve hasta kurtarılıyor.
Bu arada yılan ne oldu diye merak ediyorsanız hemen söyleyeyim. Acil servis ekibi “Doğal Hayatı Koruma Derneği” ni arıyor. Oradaki yetkililer sorumluluk sahibi bir şekilde gelip onu alıyor ve götürüp yaşayabileceği bir ortama bırakıyor. Kısacası bu elim hadiseden hiçbir canlı zarar görmeden sıyrılıyoruz.”

Taşkent Doğa Parkı: “Yılan zehirsiz bir türdür”

Öte yandan YENİDÜZEN’in Taşkent Yaban Hayat Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nden aldığı bilgilere göre söz konusu yılan zehirsiz bir tür olan Karayılandı, üstelik yavruydu. Yılanı hastaneden teslim alan kurum ise Taşkent Doğa Parkı Rehabilitasyon Merkezi’ydi. Taşkent Doğa Parkı’ndan bilgi aldığımız yetkililer sanılanın aksine yılan tehlikeli bir tür değil kimseye zararı olmayan bir türdür.

Bu haber toplam 18154 defa okunmuştur
Etiketler :