1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Acil olarak kana ihtiyaç var!
Acil olarak kana ihtiyaç var!

Acil olarak kana ihtiyaç var!

Kan Bankasına yapılan, kan bağışlarında azalma olması sebebi ile başta Thalassaemia hastaları olmak üzere, önemli sıkıntılar yaşanıyor.

A+A-

Tanju KONURALP
Kan Bankasına yapılan, kan bağışlarında azalma olması sebebi ile başta Thalassaemia hastaları olmak üzere, önemli sıkıntılar yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e açıklamada bulunan Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu, Ramazan ayının da başlaması ile kan bağışlarında ciddi bir düşüş yaşandığına dikkat çekti. Geçtiğimiz Pazartesi itibarı ile kan alamayan Thalassaemia hastalarının bulunduğunun altını çizen Varoğlu, yalnızca dün itibarı ile yaklaşık 12 kişinin kan alamadığına dikkat çekti.

“Dernek olarak arayış içerisindeyiz”
Kan ihtiyacının yalnızca Thalassaemia hastaları için değil, birçok durumda önem teşkil ettiğinin altını çizen Varoğlu, bu noktada dernek olarak hızlı bir çalışma başlattıklarını kaydetti. Kan Bankasında yeterli kan olmayışı sebebi ile risklerin oluştuğuna işaret eden Varoğlu, bu anlamda dernek çalışanlarının bireysel çalışmalarının yeterli olmadığını ve bu nedenle tüm halkın bu konuda özverili davranmasını temenni ettiklerini belirtti

“Bize ulaşabilirler”
Kan bağışında bulunmak isteyen kişilerin öncelikle Thalassaemia Derneğine, 223 76 89 numaralı telefondan ulaşabileceklerini kaydeden Varoğlu, yine Turkcell 2323’e mesaj atarak ta, bağışta bulunma taleplerini dile getirebileceklerini açıkladı. Kan bağışı konusunda, ülkenin tüm kurum ve kuruluşlarının yanı sıra; bireylerin de özverisini beklediklerinin altını çizen Varoğlu, yapılacak her bağışın, bir hayatı kurtarabileceği mesajını verdi.

Bu haber toplam 2044 defa okunmuştur
Etiketler :