1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 94 başvurunun 74'ü reddedildi
94 başvurunun 74'ü reddedildi

94 başvurunun 74'ü reddedildi

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Dairesi'ne 3. derece 3. Sekreter istihdamı için 20 kişilik münhal ilan edildiğini, ancak Kamu Hizmeti Komisyonu’nun 94 başvurudan 74’ünü reddettiğini belirterek, yeniden değerlendirme istedi.

A+A-

Bakanlığın yazılı açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından alınan müracaatlar  uyarınca sınava çağrılması belirlenen adayların seçimi ile ilgili yaşanan süreç, Dışişleri Bakanlığımız açısından sıkıntı yaratan bir sürece dönüşmüştür.

KHK tarafından bakanlığımıza yapılan sözlü bilgilendirme uyarınca, açılan münhale yapılan 94 müracaattan 74’ünün  KHK tarafından reddedildiği iletilmiştir.

Bu çerçevede 20 kişilik münhal mevki için sadece 20 kişinin sınava çağrılacağı öğrenilmiştir. Bu durum kuşkulara neden olmuş, vatandaşlarımız arasında çeşitli yorumlara yol açmıştır. 

Hal böyle olunca, KHK tarafından münhal başvurularının sağlıklı bir şekilde değerlendirilmediği yönünde kamuoyunda oluşan düşünce Bakanlığımız tarafından da paylaşılmaktadır.

Bu kapsamda kamuoyunda oluşan bu düşünce dikkate alınarak bakanlık olarak KHK'dan beklentimiz, münhale başvuru yapan adaylara ilişkin değerlendirmenin    titizlikle ve dikkatli bir şekilde tekrardan yapılmasıdır.”  

Bu haber toplam 2590 defa okunmuştur
Etiketler :