1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. 9 MART MEŞHUR KÖFTE
9 MART MEŞHUR KÖFTE

9 MART MEŞHUR KÖFTE

Restorant’ta şeftali kebabı, tavuk şiş ve kanat ızgara tadabilirsiniz. Lefkoşa genelde memur ve iş merkezi. Mönüsü hedefe uygun

A+A-

Zekai Altan

Restorantların isimleri araştırılacak bir konudur. Özel isim var, siyasi isim var, tarihi isim var, eşine hitap eden isim ve dahaları var. Anayasa Restorant Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasa çalışmaları ve toplantıları devam eden meyhaneden sonra Kıbrıs Cumhuriyeti kurulduktan sonra da adını buradan aldı. Kemal dayımız bu ismi kullandı ve ondan sonra da bir marka imaj oldu. Kıbrıs tarihinde farklı bir yere sahip oldu. Naylon Bar; Naylon icat edildiğinde bayanlar naylon çorap giydiği için bu bar da naylon bar oldu. Çağlayan Restorant, Çağlayan bölgesinde olduğu için bölgenin adını aldı. Enişte Restorant; Kıbrıs’a Türkiye’den gelip evlendikten sonra Kıbrıslı’nın eniştesi olarak restoranta enişte adı verildi. Ve bu örnekler çoğaltılabilir. Bu haftaki yorumumuz da 9 Mart Restorant. İşletmecisi Kadir. Mekan oldukça yeni. Adını da eşi ile tanıştığı gün olan 9 Mart olarak koydu. Kadir’in, eşine ve işine bağlılığının bir göstergesi. Çok güzel bir olay. Eşine ve işine bağlı olanların üretim ve başarıları farklı olur. Kısa bir benzetme yapayım. Ben de ilk kitabımı askerde yazmıştım. Ve adını da eşimin adı olan ‚Kader Kitap‘ olarak koymuştum. Bunu patronum Tuncer Bağışkan abimiz çok beğenmişti. Bu bir sevgidir. Eş ile işin bütünlüğünü anlatır. Evet gelelim 9 Mart Restorant‘a. 9 Mart Meşhur Köfte olarak tescillidir.

LEZZETLERİ TADILMAYA DEĞER

9 Mart Meşhur Köfte‘ Lefkoşa’da Merit Otel‘in tam karşısında. Yol üzerinde. Küçük bir mekân. Ayak içinde. İşletmecisi Kadir. Yeni bir mekân. Kadir de işine bağlı. Lezzetlerin en iyisini sunma gayreti içerisinde. Mekân çok büyük değil. Küçük. Ufak ve temiz hijyenik bir salon ve arkasında da mangal ve küçük mutfak. Dikkati çeken temizliği. Ve Kadir’in sevecen güleryüzlü hizmeti.

MÖNÜ VE LEZZETLER

Mönü listesi ve sunulanlar çok geniş bir yelpaze değil. Başkent Lefkoşa’nın hedef kitlesine uygun. Spesiyali köfte ve ciğer. Genelde ızgara çeşitleri. Henüz yeni bir mekân. Desteğe ihtiyacı var. Çünkü lezzetleri çok güzel. Ben bu ara bir tedavi sürecinde olduğum için fazla birşey tadamadım. Doktor tavsiyesine uyarak baharatsız ciğeri tattım. Kuzu ciğeri. Karası da beyazı da karışık. Hatta peneviç de. Böyle yağlı. Liseli yıllarda Kızılay Meydanı’nda arabacıklarda tavada kavrulan ciğeri pide içerisinde alıp yerdik. Böyle yağcıkları da akardı. Soğanı maydanozu ile beraber. Tam bir damak tadı idi. Buradaki ciğeri de yerken o günlerdeki ciğeri, satıcıları ve lezzetleri anımsadım. Bu tat da aynısı. Evet 9 Mart Meşhur Köfte Restorant’ta şeftali kebabı, tavuk şiş ve kanat ızgara tadabilirsiniz. Lefkoşa genelde memur ve iş merkezi. Mönüsü hedefe uygun. Burada paket servis hizmetleri de verilmektedir. Küçük ama hoş ve damak tadı lezzetler sunan bir mekân. Bu arada yazmadan geçemeyeceğim. 9 Mart Meşhur Köfte Restorant’ın fotoğraflarını da oğlum Menteş Altan çekti. Onları da çok beğendim. Profesyonelce bir çekim. Evet gerek buraya giderek yemek yemek, gerekse paket servisi olarak arayacağınız bir mekân. Lezzetleri tavsiye ederim. Fiyatları 12-17 TL arası değişiyor.

Tel:  0533 887 89 00
Adres: Bedrettin Demirel Caddesi, Merit Otel karşısı-LEFKOŞA

  

Bu haber toplam 4229 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 319 Sayısı

Adres Kıbrıs 319 Sayısı