1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 8. Uluslararası Türk Dili Kurultayı’nda temsiliyet
8. Uluslararası Türk Dili Kurultayı’nda temsiliyet

8. Uluslararası Türk Dili Kurultayı’nda temsiliyet

Uluslararası Final Üniversitesi, TC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türk Dil Kurumu tarafından bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dili Kurultayı’nda temsil edildi

A+A-

 

Uluslararası Final Üniversitesi, TC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türk Dil Kurumu tarafından bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dili Kurultayı’nda temsil edildi. Gerek Türkiye gerekse yurt dışından bilim insanlarının, ilgili alanda daha önce yayınlanmamış bildirileriyle katılıp katkı koyduğu kurultaya Uluslararası Final Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Dalyan, “Klasik Türk Edebiyatının Söz Algısının Göstergebilim Açısından Değerlendirilmesi” başlıklı bildirisiyle katıldı.

KLASİK TÜRK EDEBİYATI İNCELENDİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü kurumlarından biri olan Türk Dil Kurumu tarafından ilk kez Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla 1988 yılında gerçekleştirilen ve dört yıl arayla gerçekleştirilen bu yıl da TC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen ve 2017 yılının “Türk Dili Yılı” olarak da ilan edildiği 8. Uluslararası Türk Dili Kurultayı’nda Uluslararası Final Üniversitesi, üniversitenin öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ayşe Dalyan’ın katılımıyla temsil edildi. Türkiye ve yurt dışından birçok bilim insanının katıldığı kurultayda Dalyan, meslektaşı Öğr. Gör. Evrim Dalyan Eberdes’le birlikte sunduğu “Klasik Türk Edebiyatının Söz Algısının Göstergebilim açısından Değerlendirilmesi” başlıklı bildiride divan eserler incelendi. Bildiride, on bir divan eser söz, lafz, mana olmak üzere gösterge bilimsel terimler kullanılarak klasik Türk edebi göstergesinin ne olduğu ortaya kondu.

Bu haber toplam 3174 defa okunmuştur