1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 600 TL'den ucuz bilet yok!
600 TL'den  ucuz bilet yok!

600 TL'den ucuz bilet yok!

Uçak biletleri, bayram tatilini fırsat bilerek ada dışına çıkmak isteyenlerin cebini yakıyor

A+A-

Uçak bileti ücretleri, 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında ada dışına çıkmak isteyenlerin dudağını uçuklatıyor. Türkiye yönüne olan birçok uçuş 600 TL’den başlayarak bin 200 TL’yi aşıyor, İngiltere yönüne olan birçok sefer ise şimdiden dolmuş durumda…  

Fehime ALASYA

Ercan Havaalanı'nı kullanarak yurt dışına çıkmak isteyenleri pahalı uçak biletleri yakıyor. Uzun zamandır yüksek seyreden uçak bileti fiyatları bayram tatilinin gelmesiyle neredeyse ikiye katlandı.

Türkiye’deki bayram tatilinin on güne çıkarılması, adada ise altı gün bayram tatilinin yaşanacak olması özellikle İstanbul yönüne olan bilet fiyatlarını tavan seviyelere ulaştırdı. 30 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasındaki altı günlük tatili fırsat bilen yurt dışı yolcuları, karşılaştıkları bilet fiyatlarının dudak uçuklattığından yakındı.

Uçak biletleri, bu süreyi yurt dışında geçirmek için son dakika plan yapan tatilcileri, acil ihtiyaç için yurt dışına çıkmak isteyenler veya akraba ziyaretinde bulunmak isteyenleri kara kara düşündürüyor.

YENİDÜZEN, gidiş dönüş uçak biletlerinin fiyatlarını inceledi. Atlas Global, THY ve Pegasus Havayolları’ndan 30 Ağustos ile 4 Eylül arasında gidiş dönüş uçak bileti almak isteyenlerin ödeyeceği miktarı araştırdı.

Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana ve Hatay yönünde olan uçuşların çok yoğun olduğunu kaydedilirken, sadece bayram değil, eylül ayındaki öğrenci dönüşlerinin de bu fiyatlara çok büyük etken olduğu belirtiliyor.

Ankara- İzmir- İstanbul uçuşları 600 ile bin 200 TL arası değişirken, İngiltere yönüne olan ağustos ayı seferlerinin neredeyse tamamının dolu olduğu görülüyor.

Yüksek uçak bileti ücretlerinin, büyük firmaların yer blokajlarından kaynaklandığı ileri sürülürken, bu rakamlar en çok da vatandaşın cebini yaktığı gözlemleniyor.  

Kısa vadeli tatillerde en çok tercih edilen yerler arasında önde gelen İstanbul ve İngiltere biletleri tavan yaparken, birçok sefer de şimdiden dolmuş durumda.

 600 TL’den ucuz bilet yok

Ercan Havaalanı’ndan İstanbul’a gidecek olan Pegasus, yolcuları gidiş-dönüş kişi başı 650 TL’den başlayan bilet ücreti öderken, bu fiyatlar bin TL’nin üzerine çıkabiliyor. Aynı tarihlerde Ankara’ya gitmek isteyen yolcular gidiş-dönüş 700 TL ile bin 100 TL arası değişen rakamları ödemek zorunda kalıyor. İngiltere’ye ise gidiş-dönüş 3 bin TL’nin üzerinde fiyatlar ödeniyor.

Atlas Global ile İstanbul’a gidecek olan yolcuların bilet fiyatları ise gidiş-dönüş en uygun 570 TL’den başlarken, bu rakam bin 200 TL’ye kadar yükseliyor.  

İngiltere seferlerinin neredeyse tamamı dolu…

Türk Hava Yolları ile İstanbul’a seyahat edecek olan yolcular ise gidiş dönüş uçak bileti için ödeyeceği miktar 621 TL ile bin 200 TL arasında değişiyor.

Türk Hava Yolları ile İngiltere yönüne olan uçuşlarda ise ağustos tarihlerinde görülen seferlerin neredeyse tümünün de dolu olduğu görülüyor. Farklı firmalardan ağustos ayı için yapılan aramalarda ise İngiltere yönüne olan uçuşların 3 bin TL’den başlayıp, 5 bin TL’ye kadar çıkabildiği gözlemleniyor.  

 


YARIN: LARNAKA HATTI NE DURUMDA? FİYAT KARŞILAŞTIRMASI

 

 

Bu haber toplam 3309 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler