1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 5'li Konferans Mont Pelerin'de devam ediyor
5'li Konferans Mont Pelerin'de devam ediyor

5'li Konferans Mont Pelerin'de devam ediyor

Kıbrıs müzakerelerinde “Güvenlik ve Garantiler” konusunun ele alındığı Beşli Konferans bugün İsviçre’nin Mont Pelerin kentinde devam ediyor.

A+A-

 

TC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu:

"Kıbrıs'la ilgili koordinasyon işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Tuğrul Türkeş, Kıbrıs Konferansı çerçevesinde sürdürülmekte olan Çalışma Grubu'nun faaliyetleri hakkında bilgi almak üzere Cenevre'de bulunmaktadır."

 


 

SAAT: 15.55

Beşli Kıbrıs Konferansı'nın taraflarını temsilen çalışma gruplarının, Mont Pelerin'da bugün 12.30'da başlayan ilk toplantıları saat 15.00'te tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, delegasyonlar arası görüşme saat 16.30'da devam edecek.

Cenevre'deki mutabakat uyarınca, Kıbrıs’taki taraflarla garantörler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’den çalışma gruplarının katıldığı İsviçre’nin Mont Pelerin kentindeki toplantıda Kıbrıs Türk tarafından Müzakereci Özdil Nami başkanlığında bir grup yer alıyor.


Kıbrıs müzakerelerinde “Güvenlik ve Garantiler” konusunun ele alındığı Beşli Konferans bugün İsviçre’nin Mont Pelerin kentinde devam ediyor.  Kıbrıs müzakerelerinde “Güvenlik ve Garantiler” konusunun ele alındığı Beşli Konferansa, Kıbrıs (kuzey) saatiyle 12.30’da başlandı.

Cenevre'deki mutabakat uyarınca, Kıbrıs’taki taraflarla garantörler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’den çalışma gruplarının katıldığı konferansta Kıbrıs Türk tarafından Müzakereci Özdil Nami başkanlığında bir grup yer alıyor.

Çalışma grubunda  Sözcü Barış Burcu, Diplomasi ve Avrupa Birliği Özel Danışmanı Erhan Erçin, Cumhurbaşkanlığı Hukuk İşleri Danışmanı Sülen Karabacak, Dış İlişkiler Uzmanı İpek Borman Genç ve Müzakere Heyeti Üyesi Sertaç Güven bulunuyor.

Kıbrıs'ın güneyinden ise Müzakereci Andreas Mavroyannis başkanlığındaki bir ekiple katıldığı konferansa Türkiye adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Büyükelçi Ahmet Muhtar Gün başkanlığında bir heyet katılıyor.

Cenevre’de gerçekleşen 3 günlük yoğun müzakerelerin ardından Kıbrıs’taki taraflar ve 3 garantörün katılımıyla 12 Ocak’ta başlayan konferansa, Yunanistan’ın hazırlık talebiyle 18 Ocak’a kadar ara verilmişti.

Taraflar, yaptıkları ortak açıklamada, çalışma gruplarının bugün başlayan konferansta, “spesifik sorunları ve onları çözmek için gereken enstrümanların” tespit edilmesine yönelik çalışma yapılacağı belirtilmişti.

Beşli Konferans’ın bugün başlayan ikinci oturumunun, 3 gün sürmesi ve konferansın, ay sonu veya şubat başı, sonuca götürecek nihai kararın verilmesinin beklendiği siyasi seviyeye yükselmesi bekleniyor.

Bu arada Kıbrıs sorunuyla ilgili diğer 5 başlıkta uzlaşılamayan konularla ilgili müzakerelerin de devam edeceği açıklanmıştı.

Bu haber toplam 3317 defa okunmuştur
İlgili Haberler